ΤΟΠΙΚΑ

Η ΟΕΒΕΜ υλοποιεί έρευνα για τα οικονομικά των επιχειρήσεων

η-οεβεμ-υλοποιεί-έρευνα-για-τα-οικονομ-691133

Ερευνα για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της Μαγνησίας το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016 με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου ανέλαβε να υλοποιήσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας.

Μετά από πρόταση των Επιτροπών Μεταποίησης και Εμπορικού – Επαγγελματικού, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, ενημέρωσε ότι το ερωτηματολόγιο μοιράστηκε σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η ΟΕΒΕΜ καλεί όλα τα μέλη να συμπληρώσουν τις απαντήσεις, ώστε να υπάρχει η όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των επιχειρήσεων.

Το ερωτηματολόγιο, που συντάχθηκε από τις προαναφερόμενες Επιτροπές, περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, για την απασχόληση, τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις Τράπεζες, τον τζίρο και τις προσδοκίες των επιχειρήσεων και τέλος την αγορά.

Ενδεικτικά, για την ενότητα για την απασχόληση τα μέλη της ΟΕΒΕΜ καλούνται να απαντήσουν για το είδος τους, το προσωπικό που απασχολούν, αν πρόκειται να κάνουν προσλήψεις το επόμενο διάστημα, τι είδος προσωπικό θα προσλάβουν, εάν πρόκειται να κάνουν απολύσεις.

Για την ενότητα για τις υποχρεώσεις, εάν έχουν οφειλές και προς ποιους φορείς, αν βρίσκονται σε ρύθμιση, εάν έχουν χάσει τη ρύθμιση, αν εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή και το επόμενο τρίμηνο.

Πρόθεση της ΟΕΒΕΜ είναι η έρευνα για την πορεία των επιχειρήσεων να διεξάγεται κάθε τρίμηνο, ώστε να αποτυπώνεται η οικονομική κατάσταση.

«Στόχος μας όπως πάντα, σύμφωνα και με την κατεύθυνση της ΓΣΕΒΕΕ είναι οι τοποθετήσεις μας να είναι τεκμηριωμένες με στοιχεία, τα οποία εύκολα θα μπορούμε να αποδείξουμε» είπε ο κ. Πλαστάρας.

Η ΟΕΒΕΜ, πρόσθεσε ο ίδιος, ανοίγει το δρόμο και σε άλλους φορείς να προχωρήσουν στην καταγραφή των προβλημάτων τους, με μία δυναμική μελέτη, η οποία θα στηρίξει, θα παρουσιάσει και θα αποδείξει την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων που υπάγονται στην Ομοσπονδία».

Είναι δε χαρακτηριστικό, είπε περαιτέρω, ότι πρωτοβάθμιο σωματείο εκτός ΟΕΒΕΜ, θα συμμετέχει στην καταγραφή και απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της Μαγνησίας.

Να επισημανθεί ότι η ΟΕΒΕΜ μετρά 1.500 μέλη. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι το ερωτηματολόγιο να απαντηθεί από τουλάχιστον το 10% των μελών της, ώστε η επεξεργασία του δειγματοληπτικού ερωτηματολογίου να είναι αξιόπιστη.

Η Ομοσπονδία προβλέπεται να επεξεργαστεί τα στοιχεία της έρευνας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, οπότε οι πρόεδροι των σωματείων θα πρέπει να τα επιστρέψουν απαντημένα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιαστούν στο τέλος του μήνα, με όλες τις προβλεπόμενους παραμέτρους, ενώ ανάλογες έρευνες θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής κάθε τρίμηνο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου