ΤΟΠΙΚΑ

Σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες στις ΔΟΥ Βόλου και Ν. Ιωνίας

σπεύδουν-να-καταθέσουν-πινακίδες-στι-690577

Εκατοντάδες πινακίδες κατατέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ενόψει της πληρωμής των τελών, που λήγει αύριο Παρασκευή

Εκατοντάδες πινακίδες κατατέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας από απελπισμένους πολίτες, που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή τελών.

Αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για την καταβολή των τελών 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά από δίμηνη παράταση. Μετά την προθεσμία αυτή θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ δεν έχουν καταβάλει τα τέλη και ωστόσο συνεχίζουν να κινούν το όχημά τους κανονικά.

Ετσι εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν σε δηλώσεις ακινησίας είτε μέσω της πλατφόρμας myCAR είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης.

Με αυτοπρόσωπο παρουσία έχουν γίνει μέχρι σήμερα 4.905 δηλώσεις ακινησίας οχημάτων με το μεγαλύτερο όγκο αυτών να γίνεται στη Δ. Ο. Υ. Νέας Ιωνίας όπου κατατέθηκαν 4.100 πινακίδες.

Μεγάλο μέρος αυτών αφορά σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Β. Σποράδες.

Στην Εφορία Βόλου έχουν κατατεθεί 805 πινακίδες.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), myCAR.

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone.

O φορολογούμενος δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας. Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου