ΤΟΠΙΚΑ

Ζητεί επιπλέον προσλήψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ζητεί-επιπλέον-προσλήψεις-στην-περιφ-690498

Ο Σύλλογος Εργαζομένων λέει ότι οκτώ προσλήψεις γεωτεχνικών και μηχανικών δεν επαρκούν

Επιπλέον προσλήψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητεί ο Σύλλογος Εργαζομένων με αίτημα που κατάθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδρίασε χθες διά περιφοράς με θέμα την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για το έτος 2021 με στόχο την κάλυψη σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πέντε θέσεων κατηγορίας ΠΕ κλάδου Κτηνιάτρων και τριών θέσεων κατηγορίας ΠΕ κλάδου Μηχανικών. Η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Με αφορμή τη συνεδρίαση ο Σύλλογος Εργαζομένων επισήμανε με το αίτημά του ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποχωρήσεις πολλών εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Ο Σύλλογος τόνισε με το έγγραφό του ότι οι προς έγκριση προσλήψεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες.

«Αν ληφθεί υπόψη ότι με την “Κινητικότητα” αντί να ενισχυθεί με προσωπικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτή αποδυναμώνεται (για παράδειγμα στην ΠΕΜΣ υφίσταται άμεσα αρνητικό ισοζύγιο καθώς έρχονται δύο υπάλληλοι ενώ θα αποχωρήσουν τέσσερις είναι κατανοητό ότι οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό είναι αυξημένες. Επίσης, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αποχωρήσεις καθότι πολλοί συνάδελφοι είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου