ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αγάπης για το ΕΕΕEΚ Βόλου

πρωτοβουλία-αγάπης-για-το-εεεeκ-βόλου-690365

Αρωγός ο δημοσιογραφικός κόσμος για την απόκτηση ειδικού λεωφορείου – Εργα της Ελένης Παπαθανασίου στην Εξωραϊστική για την υλοποίηση του στόχου

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η έκθεση φωτογραφιών της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου, που εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου στη μάθηση και τη γνώση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν για την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με το Επικουρικό της Ταμείο και το Μορφωτικό της Ιδρυμα, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), την Περιφερειακή Επιτροπή Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας στηρίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι γονείς παιδιών με αναπηρία του Βόλου, «αγκαλιάζοντας» ταυτόχρονα την αλληλέγγυα πρόταση που διατύπωσε η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου.

Οι συντελεστές της προσπάθειας, που ενισχύεται από φορείς της πόλης, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας την ένθερμη υποστήριξη της κοινωνίας στον κοινό σκοπό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Δημήτρης Χορταργιάς αναφέρθηκε στον κοινό στόχο, που «άγγιξε τις καρδιές όλων μας», όπως είπε. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα δώσουμε μια πολύ σημαντική βοήθεια σε αυτό το σχολείο, αποδεικνύοντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν καταγράφουν μόνο τις ειδήσεις, αλλά βοηθούν παράλληλα την κοινωνία, τους ανθρώπους».

Παίρνοντας τον λόγο η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του έμψυχου δυναμικού του ΕΕΕΕΚ Βόλου και των γονέων των παιδιών με αναπηρία και κάλεσε «όλους τους Βολιώτες και τους Θεσσαλούς να συνδράμουν, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Βόλου». Η «ψυχή» της εκδήλωσης που διοργανώνεται αύριο στην Εξωραϊστική, αναφέρθηκε παράλληλα στη σημασία απόκτησης του λεωφορείου, «για την ένταξη και τη μετακίνηση των παιδιών στον κόσμο της μάθησης, στον κόσμο της ίδιας της ζωής».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής σημείωσε, από την πλευρά του, την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου, την ένθερμη υποστήριξη στην πρόταση της Ελένης Παπαθανασίου και τη συστράτευση αλληλεγγύης για τον κοινό σκοπό. Στη συνέχεια κάλεσε «όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων να επισκεφτούν την έκθεση που ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, συμβάλλοντας, ο καθένας από την πλευρά του, στην απόκτηση του λεωφορείου».

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε η Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες, μιλώντας για τα «κοινωνικά αντανακλαστικά» που έδειξαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Αναφερόμενη η ίδια στην πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου, επισήμανε πως «η Ελένη είναι μια προσωπικότητα της πόλης μας αθόρυβη και αποτελεσματική. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπαραστέκεται στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες, έχει προσφέρει πάρα πολλά».

Στη σημασία της προσπάθειας αναφέρθηκε και η Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, η οποία μετέφερε τα συναισθήματα των μαθητών, που αποτυπώνονται στη φράση «ζω ένα όνειρο». Κατόπιν μίλησε για τη «ζεστή αγκαλιά που νιώσαμε από τους πολίτες αυτής της πόλης» και υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει αυτή η αγκαλιά, τη ζήσαμε, τη βιώνουμε και ξέρουμε πως σε λίγο καιρό το λεωφορείο θα είναι πια στην αυλή μας και ζούμε για αυτή τη μέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου