ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγρήγορση για ναρκωτικά η σχολική κοινότητα Μαγνησίας

σε-εγρήγορση-για-ναρκωτικά-η-σχολική-κ-689215

Σε εγρήγορση η σχολική οικογένεια στο Βόλο μετά τον εντοπισμό ποσότητας χασίς έξω από την πόρτα σχολικού συγκροτήματος. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης που ενημερώθηκε για το συμβάν έξω από το συγκρότημα των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου από τα ΜΜΕ, όπως άλλωστε και γονείς των μαθητών, θα ζητήσει με έγγραφο που θα στείλει σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, να αυξηθούν οι έλεγχοι και αστυνομικές περιπολίες έξω από τα σχολεία. Εντός των ημερών εξάλλου πρόκειται να ενεργοποιηθούν στα σχολεία και οι ομάδες διαχείρισης πρόληψης, που θα είναι το «μάτι» και το «αυτί» των σχολείων για τον εντοπισμό προβλημάτων όπως είναι ο εθισμός σε ουσίες, η παραβατικότητα ή ο εκφοβισμός μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο σχολικός φύλακας στο συγκρότημα του Μουρτζούκου ήταν εκείνος που βρήκε έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου ποσότητα χασίς και κάλεσε την αστυνομία.

Η είδηση ότι ναρκωτικά έφθασαν έξω από τις σχολικές αυλόπορτες ανησύχησε όπως ήταν φυσικό τη σχολική κοινότητα.

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι πάντα στη διάθεση των διευθυντών και συλλόγων διδασκόντων των σχολείων προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Είμαστε συμπαραστάτες στο έργο τους και θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για να μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίζουμε τα όποια ζητήματα», ανέφερε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης ο οποίος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το περιστατικό στο σχολείο που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα με την έδρα της διεύθυνσης.

Από τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν και γονείς μαθητών του σχολείου, που πάντως εκτιμούν ότι πρόκειται για τυχαίο περιστατικό. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφτεί στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό. Υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία του φύλακα για την ασφάλεια των παιδιών τους, όπως επίσης και ότι από φέτος, οι πόρτες του σχολείου είναι κλειδωμένες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος και είναι ελεγχόμενο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Σαβελίδης θα ζητήσει με επίσημο έγγραφό του, την αύξηση των ελέγχων και αστυνομικών περιπολιών έξω από τα σχολεία.

«Μεμονωμένο» χαρακτήρισε το περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε., Αντώνης Πλαγεράς, αναφέροντας ότι στο σταθμό δεν υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό μαθητή –χρήστη. Όμως, στο πλαίσιο της πρόληψης όχι μόνο εθισμού μαθητών σε ουσίες αλλά και για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών, εκφοβισμού ή και για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στα σχολεία, πρόκειται σύντομα να ενεργοποιηθούν οι Ομάδες Διαχείρισης Πρόληψης σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο του νομού. Ηδη έχουν οριστεί τρεις συντονιστές του προγράμματος στη Μαγνησία. Στην ομάδα σε κάθε σχολείο θα συμμετέχουν τέσσερις εκπαιδευτικοί που έχουν περάσει από επιμόρφωση και που θα αναλάβουν να είναι το μάτι και το αυτί για την πρόληψη φαινομένων στα σχολεία ή για την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με δομές όπως ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λάρισα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου