ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους… τέλος για το κτίριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Π.Θ.

επιτέλους-τέλος-για-το-κτίριο-του-τμ-687965

Αρχίζει η εγκατάσταση του εξοπλισμού στο νέο κτίριο – Εχει ολοκληρωθεί από το 2019, μέχρι και σήμερα, όμως, δεν έχουν μπει φοιτητές

Επιτέλους… τέλος για το κτίριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η στέγη του τμήματος έχει ολοκληρωθεί από το 2019, ωστόσο μέχρι και προ ημερών εκκρεμούσαν διαφόρων ειδών ζητήματα που «φρέναραν» τη λειτουργία του και την υποδοχή των φοιτητών, από την τυπική διαδικασία της αναθεώρησης της άδειας της πολεοδομίας μέχρι την εγκατάσταση υποσταθμού.

Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης να μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ήταν ότι ο εξοπλισμός αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ είχε παραληφθεί και φυλασσόταν «με νύχια και με δόντια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, από ειδική υπηρεσία security.

Πλέον το κτίριο είναι πανέτοιμο και εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ξεκινά η εγκατάσταση του εξοπλισμού. Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αποκτά στέγη μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι και προ κορονοϊού (καθώς πλέον τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως) οι φοιτητές περιπλανιόντουσαν από κτίριο σε κτίριο για τα μαθήματά τους.

Πρόκειται για ένα νέο κτίριο το οποίο αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του τμήματος. Το νέο κτίριο του τμήματος βρίσκεται σε οικόπεδο στην συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χεϋδεν το οποίο παλαιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο του Δήμου Βόλου. Το συνολικό του εμβαδό ανέρχεται στα 3.896,8 τμ. και αποτελεί τμήμα του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας κτιριολογικού προγράμματος. Το εγκεκριμένο πρόγραμμα χρονολογείται από το 2000 και περιλαμβάνει απαιτήσεις χώρων λειτουργίας του Τμήματος μεγέθους 14.068τμ. Περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, αίθουσες, γραφεία καθηγητών, γραμματείας και τεχνικής υποστήριξης, αίθουσα συνεδριάσεων και τέσσερα εργαστήρια. Στο οικόπεδο υπάρχει υπαίθριος χώρος στάθμευσης 40 οχημάτων.

Εκτιμάται δε ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος, κορονοϊού… επιτρέποντος, οι φοιτητές θα καταφέρουν να ξεκινήσουν μαθήματα στο καινούργιο κτίριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου