ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ παραβάσεων τον Ιούνιο στον Βόλο για κράνη, ζώνες

ρεκόρ-παραβάσεων-τον-ιούνιο-στον-βόλο-6882

Πολλαπλάσιες οι παραβάσεις και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Ρεκόρ παραβάσεων για ζώνες ασφαλείας, κράνος και κινητό τηλέφωνο τον Ιούνιο στον Βόλο. Οι παραβάσεις ήταν πολλαπλάσιες αναλογικά με τη συχνότητά τους κάθε μήνα υπό κανονικές συνθήκες. Μετά την καραντίνα και την άρση αναστολής των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων τροχονόμοι διαπιστώνουν ότι αρκετοί οδηγοί δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τον Ιούνιο υπήρξε μεγάλη επανάκαμψη της αστυνομικής παρουσίας στα επικίνδυνα σημεία της πόλης όπου έχει παρατηρηθεί να σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κολούρης λέει ότι «διαπιστώνουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές παραβάσεις, ο κόσμος να μη συμμορφώνεται στον Κώδικα, να μην τηρεί ούτε τους βασικούς κανόνες για την ατομική ασφάλεια που είναι οι ζώνες, τα κράνη και η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση».

«Εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα αυτό θα μετριαστεί και δυστυχώς θα είναι αποτέλεσμα της δικής μας διαπιστωτικής παρουσίας με παραβάσεις παρά της ευσυνείδητης τροχονομικής πειθαρχίας των οδηγών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο μήνα βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις για μη χρήση των προστατευτικών ζωνών ασφαλείας, όταν η συχνότητα των εν λόγω παραβάσεων σε μηναία βάση είναι τέσσερις με πέντε.

Οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους ήταν 125 όταν σε μηναία βάση βεβαιώνονται περί τις 40. Αντίστοιχα οι παραβάσεις για το κινητό ήταν 26 όταν συνήθως διαπιστώνονται εφτά με οχτώ.

Δεν συνέβη το ίδιο με τη κατανάλωση πέραν του επιτρεπόμενου ορίου αλκοόλ κατά την οδήγηση που ήταν σε κανονικά επίπεδα (περίπου 43), ενώ οι παραβάσεις για επικίνδυνη οδήγηση αφορούσαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις οδηγών όπως και πάντοτε.

Χωρίς σημαντικές αυξήσεις ήταν επίσης οι παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, οι οποίες βεβαίως είναι πολλές κάθε μήνα. Συνολικά βεβαιώθηκαν 200 παραβάσεις και σε όλους τους οδηγούς κόπηκαν πρόστιμα των 40 ευρώ και επιβλήθηκε αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και των αδειών για 20 ημέρες.

Αυξημένη παρουσία Τροχαίας στην ΕΟ Βόλου – Τσαγκαράδας

Παράλληλα με τα επικίνδυνα σημεία αυξημένη είναι η παρουσία των τροχονόμων του Τμήματος Τροχαίας Βόλου στην εθνική οδό Βόλου – Τσαγκαράδας. Ο κ. Κουλούρης λέει ότι «δυστυχώς να μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στους οδηγούς εξαιτίας του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι να μην υπάρχουν παράνομα σταθμευμένα οχήματα στο ρεύμα προς Λεχώνια και σε περίπτωση ατυχήματος να υπάρχει διαθέσιμος σταθμός Τροχαίας για να μπορεί να το διαχειριστεί άμεσα, να απομακρύνει τα αυτοκίνητα και να αποτρέπει τις συνθήκες πρόκλησης μποτιλιαρίσματος», εξηγεί.

Δυστυχώς ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων σε συνδυασμό με το απαρχαιωμένο δίκτυο έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρείται βραδυπορία στην κίνηση των οχημάτων.

Στον κυκλικό κόμβο στα Αστέρια συγκλίνουν δύο ρεύματα, ένα από τον περιφερειακό και ένα από τη Γορίτσα. Οι εισερχόμενοι από τον περιφερειακό έχουν προτεραιότητα με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα από Γορίτσα να καθυστερούν και να παρατηρείται αυξημένη κίνηση μέχρι τον Αναυρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου