ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

συνάντηση-του-κων-μαραβέγια-με-τους-ιδ-686814

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown, ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Απόστολο Κοσμά, ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και έναν χρόνο, ενώ την ίδια ώρα οργιάζει η παράνομη εκγύμναση σε ανοικτούς χώρους και, παράλληλα, πολλές άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών λειτουργούν κανονικά. Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων θεωρούν πως θα μπορούσε να επιτραπεί η λειτουργία τους για ορισμένα προγράμματα, όπως το personal training. Επίσης, ζητούν πρόσθετα μέτρα στήριξης του κλάδου, ο οποίος είναι από τους πρώτους που κλείνει και από τους τελευταίους που ανοίγει σε περιόδους lockdown.

Ο κ. Κοσμάς χαρακτήρισε σημαντικό το μέτρο της απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου, ωστόσο εξέφρασε τα παράπονα του Συλλόγου για το γεγονός ότι δεν έχουν ενταχθεί όλα τα μέλη του στις επιστρεπτέες προκαταβολές, ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθούν ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα «Ανάσα».

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι από τις 5 πρώτες επιστρεπτέες προκαταβολές, συνολικά 11.700 επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη Μαγνησία έλαβαν 108 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει πλέον ένα διευρυμένο πεδίο δικαιούχων καθώς καλύπτονται και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ & ΤΕΦΑΑ) ως προπονητών, ένα θέμα για το οποίο ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως ήδη έχει ασκήσει δυο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και το αίτημα του κλάδου να μην υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά στο υπουργείο Υγείας, ώστε να επιτευχθεί ένταξη του ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% για την παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης.

«Τα στοιχεία για την πρόοδο των μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά για την Μαγνησία, καθώς μέσα σε 1,5 μήνα (Ιανουάριος – μέσα Φεβρουαρίου) αυξήθηκαν πάνω από 20% οι ενισχύσεις που έλαβαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες του Νομού, σε σχέση με το 2020. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και δεσμεύτηκε να αναδείξει με κάθε τρόπο τις προτάσεις του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων της Μαγνησίας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου