ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνείς διακρίσεις για Βολιώτισσα «εστεμμένη» του χορού

διεθνείς-διακρίσεις-για-βολιώτισσα-686273

Διεθνείς διακρίσεις αποσπά η 23χρονη Μάγδα Σαμαρά, αξιοποιώντας δημιουργικά και το δεύτερο lockdown

Πρωτιές και διακρίσεις σε οnline Διεθνείς Διαγωνισμούς Αραβικού Χορού αποσπά Βολιώτισσα, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιοποιώντας δημιουργικά και το δεύτερο lockdown. Μεγάλη στιγμή για την 23χρονη Μάγδα Σαμαρά η πρωτιά που απέσπασε στο World «Corona» International Festival, όπου αναδείχθηκε νικήτρια και στέφτηκε «βασίλισσα» του χορού, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Queen of the World.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γυμνάστρια με περγαμηνές, η νεαρή απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ, διακρίνεται, παράλληλα, για το ταλέντο και την αγάπη της για τον χορό, που έχει ως αφετηρία την παιδική της ηλικία.

Αξιοποιώντας δημιουργικά το διάστημα που παραμένει στο σπίτι, λόγω της πανδημίας, συμμετέχει διαδικτυακά σε διεθνείς διαγωνισμούς Αραβικών χορών, σαρώνοντας τα βραβεία. Συμμετέχοντας διαδικτυακά στον διαγωνισμό Heart Of America Arab Cultural Arts, κατέλαβε την 2η θέση Queen Oriental στην κατηγορία Professional Solo και την 1η θέση στην κατηγορία Fantasy Show. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά την πρωτιά που κατέκτησε στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία, μεταξύ πλήθους συμμετοχών δασκάλων χορού από όλο τον κόσμο, «στο επόμενο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί, θα είμαι καλεσμένη και ως κριτής και θα μπορέσω να δω και να κρίνω τις συμμετοχές των διαγωνιζόμενων από όλο τον κόσμο», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Χρυσό μετάλλιο απέσπασε, εξάλλου, στο Μεξικό, στο Miss Bellydance International Festival, την δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό της Μόσχας, πρωτιά στον διεθνή διαγωνισμό «Raks Samara» στην Ιταλία, φθάνοντας μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία, με την βοήθεια του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, στο Oriental Stars Festival, κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Drum Solo Adults, την 2η θέση στο Fusion Solo Adults και την 1η θέση, αντίστοιχα, στην ενότητα Professional Solo Adults.

Στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς οι χορευτές διαγωνίζονται live ή με πρόσφατο βιντεοσκοπημένο performance και κρίνονται από παγκόσμιου φήμης κριτές από όλο τον κόσμο. «Οι παραπάνω διακρίσεις, προήλθαν μέσω της μοναδικής εκπροσώπησης τόσο της πόλης, όσο και της χώρας μας», υπογραμμίζει η πολυτάλαντη Μάγδα.

Εκπαιδεύτρια και χορογράφος

Η Βολιώτισσα Μάγδα Σαμαρά είναι εκπαιδεύτρια και χορογράφος από το 2013, με δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού, τόσο η ίδια, όσο και οι μαθητές της. Συνεργάζεται με την σχολή χορού dance art studio Volos, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και ως γυμνάστρια, περιμένοντας με ανυπομονησία την άρση του lockdown, προκειμένου να επιστρέψει στις επαγγελματικές της δραστηριότητες.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, καταγράφονται στο βιογραφικό της σεμινάρια με τους χορογράφους των Beyoncé, Jennifer Lopez και πολλών ακόμη κορυφαίων καλλιτεχνικών ονομάτων, καθώς επίσης και σε σημαντικά κολλέγια του εξωτερικού.

Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τον χορό, έχοντας ως αφετηρία το μπαλέτο στα πέντε της χρόνια. Η εκπαίδευσή της στο Oriental ξεκίνησε το 2013 και μέσω σημαντικών εκπαιδεύσεων, κατάφερε να είναι σήμερα από τις νεότερες πολυβραβευμένες χορεύτριες – χορογράφους της γενιάς της. Οι χορευτικές της παρουσιάσεις σε σώου και διαγωνισμούς φέρουν την προσωπικής της υπογραφή και είναι εμπνευσμένες από όλα τα είδη χορού που έχει μελετήσει, μπαλέτο, λάτιν, σύγχρονο και άλλα, δίνοντάς της το προβάδισμα σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Πολύπλευρο ταλέντο

Από μικρή ηλικία ανακάλυψε την κλίση της στο χορό, έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη, όπως οριεντάλ, σύγχρονος, κλασικός, κλακέτες, μοντέρνο τζαζ, ιρλανδέζικος χορός, break dance, hip – hop, dancehall, λάτιν, ενώ όπως υπογραμμίζει «θεωρώ ότι το μπαλέτο είναι η βάση για τα πάντα. Πρέπει να έχεις σωστές βάσεις στον χορό».

Ο χορός και οι σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξελίχθηκαν παράλληλα. «Ηταν επιλογή μου το ΤΕΦΑΑ, λόγω του ότι θεωρώ ότι ήταν η καταλληλότερη επιλογή και η πιο συναφής με αυτό που μου αρέσει να κάνω, γιατί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα ίδρυμα πολύ εξελίξιμο γενικότερα σε όλους τους τομείς, και θεώρησα ότι θα μπορούσε να μου δώσει τα κατάλληλα εφόδια γνώσης, τόσο σε ακουστικό επίπεδο όσο και σε εκπαιδευτικό – διδακτικό επίπεδο. Αλλωστε, ο χορός έχει άμεση σχέση με την άσκηση και την υγεία. Αρα θεώρησα ότι ήταν η καταλληλότερη επιλογή», επισημαίνει.

Η νεαρή Βολιώτισσα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, και το αντικείμενο με το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί βρίσκεται πολύ κοντά στον κύκλο των ενδιαφερόντων της και στην επιθυμία της να προσφέρει τις γνώσεις της, προκειμένου να βοηθήσει τις ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, έχει επιλέξει την ειδικότητα «Ασκηση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικούς πληθυσμούς» και όνειρό της είναι να συνδυάσει το αντικείμενο των σπουδών της με τον χορό. «Θα ήθελα να εξελιχθώ ως χορεύτρια και περισσότερο ως δασκάλα, να είμαι ικανή, να μεταφέρω αυτό που αγαπώ στους μαθητές μου, για να μπορέσω να εξελίξω και τους άλλους, ακόμη περισσότερο» τονίζει.

Δημιουργία και στην καραντίνα

Δημιουργική και στην περίοδο της δεύτερης καραντίνας, η νεαρή γυμνάστρια και πολυβραβευμένη δασκάλα χορού, επισημαίνει ότι «η περίοδος του κορονοϊού με βοήθησε να αφιερωθώ σε αυτό που μου αρέσει, να εμβαθύνω στον εαυτό μου κι έτσι ανακάλυψα διάφορους διαδικτυακούς διαγωνισμούς, τώρα που δεν έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αντίστοιχα φεστιβάλ, με φυσική παρουσία, και να διευρύνω τους ορίζοντές μου».

Με την πανδημία σε εξέλιξη, διατηρεί επικοινωνία με τους μαθητές της μέσω διαδικτύου, επισημαίνοντας ότι «προσπαθούμε να επικοινωνούμε μέσω διαδικτυακών δωρεάν μαθημάτων, όπου μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές μας και οποιοσδήποτε επιθυμεί, για να περάσει τον χρόνο του δημιουργικά, αντί να καθόμαστε απλά στο σπίτι».

Τα δεκάδες βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής, αποτελούν την επιβράβευση των προσπαθειών της. «Επειδή έχω μεγάλη αγάπη γι αυτό που κάνω και προσπαθώ συνέχεια να βελτιώνομαι, έχω πάντα θετική ενέργεια και πιστεύω στα καλύτερα αποτελέσματα. Οι διακρίσεις στον χορό ήταν μεν έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα είχα πολύ δύναμη για να το πετύχω», τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου