ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον πρέσβη της Μολδαβίας

συνάντηση-του-κων-μαραβέγια-με-τον-πρέ-684787

Με τον πρέσβη της Μολδαβίας στη χώρα μας κ. Anatol Vangheli συναντήθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με την ιδιότητά του ως προέδρου της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας.

Οι κ.κ. Μαραβέγιας και Vangheli συζήτησαν για την επαναδραστηριοποίηση της Ομάδας Φιλίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης που ξεκίνησε με τον Α. Υψηλάντη και την ίδρυση της Φιλικής εταιρείας στην Μολδαβία, εν όψει και της διαφαινόμενης πλέον σταδιακής διεθνούς άρσης στους περιορισμούς μετακίνησης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν, επίσης, οι συνέπειες και ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας σε Ελλάδα και Μολδαβία.

Ο πρέσβη της Μολδαβίας χάρισε στον κ. Μαραβέγια χειροποίητο pin που αποτελεί το έθιμο της χώρας του για την υποδοχή του Μάρτη, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής πρόσφερε στον κ. Vangheli καλάθι με προϊόντα της Μαγνησίας, όπως αποξηραμένα σύκα, μαρμελάδα από τη Ζαγορά, βούτυρο Αλμυρού κ.α

Οι δυο άνδρες εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου