ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν με λουκέτο 170 κοινωνικές δομές στους Δήμους

κινδυνεύουν-με-λουκέτο-170-κοινωνικές-δο-684086

Στον αέρα χιλιάδες ωφελούμενοι αλλά και 850 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των Δήμων. Από 1η Νοεμβρίου σταματά η χρηματοδότηση των δομών αυτών από το κράτος, κάτι που απειλεί την ίδια την ύπαρξή τους. Η αγανάκτηση εργαζομένων που απασχολούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία κι άλλες κοινωνικές δομές των δήμων, έφθασε μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου.

«Όχι στο κλείσιμο των κοινωνικών δομών», έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Εργαζόμενοι μπήκαν αθόρυβα στην αίθουσα συνεδριάσεων και άνοιξαν το πανό τους διαμαρτυρόμενοι σιωπηλά.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, έδωσε το λόγο σε έναν εκπρόσωπό τους. Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Γιώργος Μπουκουβάλας, υπογραμμίζοντας ότι 170 κοινωνικές δομές κινδυνεύουν με λουκέτο και χιλιάδες ωφελούμενοι να μείνουν χωρίς αποκούμπι, μετά την απόφαση να σταματήσει η χρηματοδότησή τους από το κράτος μέσω των δημοσίων επενδύσεων. «Δεν μας ικανοποιεί ότι τα προγράμματα θα περάσουν στις περιφέρειες κι αυτό γιατί προβλέπεται επαναπροκήρυξη θέσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που έστησαν αυτές τις δομές κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ως εργαζόμενος σε κοινωνική δομή των Τρικάλων, έψεξε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγροαστό ότι «δεν έχει βγάλει καν πρόσκληση για να τρέξουν τα προγράμματα αυτά στη Θεσσαλία».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να δοθεί τουλάχιστον πεντάμηνη παράταση. Το αίτημα βρήκε άμεση ανταπόκριση. «Μαζί σας θα παλέψουμε γιατί πιστεύουμε σε εσάς», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο οποίος έθεσε το αίτημα σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε ομόφωνα από τους δημάρχους να διεκδικηθεί πεντάμηνη παράταση στη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου