ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα έβγαλαν στον δρόμο τους ιδιοκτήτες ταξί στον Βόλο

τα-προβλήματα-έβγαλαν-στον-δρόμο-τους-683086

Μέτρα στήριξης ζητούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές του Βόλου, οι οποίοι, όπως δηλώνουν βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της δραματικής πτώσης του τζίρου τους, που φτάνει μέχρι και το 80%, στη διάρκεια της πανδημίας.

Σήμερα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Νέας Ιωνίας «Αγιος Χριστόφορος», πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στο υπόμνημα που κατατέθηκε: «Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, χιλιάδες αυτοκινητιστές αντιμετωπίζουν εντελώς μόνοι τους τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας για τους οποίους δείξατε ιδιαίτερη σπουδή, το ταξί είναι έξω από την σφαίρα του ενδιαφέροντος και της προσοχή σας».

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ακόμη ότι: «το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως είναι σχεδιασμένο, αφήνει εκτός το 90% των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ταξί.

Ακόμη και το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής αφήνει το 70% σχεδόν των συναδέλφων εκτός οικονομικής στήριξης».

Κοινό το αίτημα του κλάδου, που ζητεί «την αναγνώριση του ταξί ως πληττόμενη επιχείρηση και την ένταξη του στα οικονομικά μέτρα στήριξης που είναι σε ισχύ και από τα οποία έχουν επωφεληθεί άλλοι κλάδοι, αλλά όχι εμείς.

Μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για όλο τον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις απαλλασσόμενη από φορολογικά κριτήρια, θα έδινε μια μεγάλη ανάσα στην οικονομική ασφυξία που περιήλθε ο κλάδος», επισημαίνεται στο υπόμνημά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου