ΑΛΜΥΡΟΣ

Πάγωσε η μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στον Αλμυρό

πάγωσε-η-μεταφορά-του-εοπυυ-στον-αλμυρ-681463

Αναζητείται λειτουργικός χώρος για τα ιατρεία για δωρεάν παραχώρηση

Πάγωσε η μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στον Αλμυρό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών είχε εξετάσει το θέμα στέγασης των Υπηρεσιών Υγείας του σε χώρους που παραχωρούνται δωρεάν είτε από τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ είτε από άλλους δημόσιους φορείς με στόχο να υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι η πρόταση εγκαταλείπεται και εξετάζεται η μεταστέγαση της παραπάνω Υπηρεσίας Υγείας, η οποία στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτίριο, σε δωρεάν παραχωρούμενο χώρο, ενδεχομένως του Δήμου.

Μέχρι ωστόσο να βρεθεί ο χώρος τα μισθώματα τρέχουν.

Παρά το γεγονός ότι είχε παραχωρηθεί δωρεάν χώρος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και είχε αποφασιστεί από τον Οργανισμό η μεταστέγαση, στη συνέχεια υποβλήθηκε στην υπηρεσία σχετική έκθεση της ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Βόλου για την καταλληλότητα και την επάρκεια των παραχωρούμενων χώρων.

Από την έκθεση προέκυπτε μεταξύ των άλλων ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξει συστέγαση στον ίδιο χώρο γιατρού του ΕΣΥ και γιατρού του ΕΟΠΥΥ και επιπλέον ότι οι χώροι που παραχωρούνται είναι διάσπαρτοι μέσα στο Κέντρο Υγείας.

Η Υπηρεσία Αλμυρού αποτελεί μη αυτοτελή υπηρεσία υγείας του ΕΟΠΥΥ και είναι ενταγμένη στη ΝΜΥ Βόλου. Στην εν λόγω υπηρεσία λειτουργεί παθολογικό, γυναικολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό και χειρουργικό και εκτός των χώρων των ιατρείων απαιτούνται και λοιποί αναγκαίοι χώροι (εμβολιασμοί βρεφών και παιδιών, ενεσοθεραπεία όπου πραγματοποιούνται και εμβολιασμοί ενηλίκων, χώροι γραμματείας κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η μεταφορά έχει φρενάρει καθώς η Υπηρεσία Υγείας θα πρέπει να στεγαστεί σε ενιαίο χώρο και η χρήση των παραχωρούμενων ιατρείων να γίνει αποκλειστικά και μόνο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όσο και στη λειτουργία της Μονάδας Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου