ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα

εγκρίθηκε-κατά-πλειοψηφία-το-τεχνικό-851206
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νέας Ιωνίας για το 2007, με τη δημοτική αρχή να υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, διεκδικητικό, και την αντιπολίτευση να επισημαίνει έλλειμμα σχεδιασμού και αναπτυξιακού οράματος για την πόλη.
Το Τεχνικό πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 26,1 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει στα μικρής κλίμακας έργα, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, έργα συνεχιζόμενα, ύψους 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και νέα έργα ύψους 14,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα συγκαταλέγονται η κατασκευή πολυδύναμου Κέντρου Δυτικών συνοικιών (1 εκατ. ευρώ), Κέντρου Μέριμνας (3 εκατ. ευρώ) και Κοινωνικού Κέντρου (1,5 εκατ. ευρώ).η αγορά και αξιοποίηση του αμαξοστασίου του ΟΣΕ (5,8 εκατ. ευρώ), μελέτη διαμόρφωσης χειμάρρου Ξηριά 200.000 ευρώ, η επέκταση Σχεδίου Πόλης 560.000 ευρώ, ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος πληροφοριών για την παρακολούθηση και διαχείριση δράσεων για το περιβάλλον 207.000 ευρώ, πολιτιστικές διαδρομές 278.000 ευρώ, Κοινωνικό Κέντρο – Σπίτι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων 1,5 εκατ. ευρώ, αξιοποίηση παραδοσιακών οικιών Γλαφυρών 880.000 ευρώ, όπως επίσης έργα στις Γλαφυρές όπως η ολοκληρωτική αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης (έχει δημοπρατηθεί), η καταγραφή και κατεδάφιση ετοιμόρροπων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων εντός του οικισμού, η βελτίωση της αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας, η ανακατασκευή του γηπέδου Γλαφυρών με τη δημιουργία χλοοτάπητα και την κατασκευή κερκίδας, ο καθαρισμός και εξωραϊσμός πλατειών του χωριού κ.ά.

«Το πρόγραμμα είναι πραγματικό, ρεαλιστικό και διεκδικητικό. Οι νέες υποδομές που προβλέπονται έχουν συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης και δίνουν το στίγμα του στρατηγικού στόχου της δημοτικής αρχής, τόνισε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει τις υποδομές της πόλης και όχι να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις εντυπώσεις.

Το γεγονός ωστόσο ότι περιλαμβάνονται αρκετά συνεχιζόμενα έργα που είχαν ήδη δρομολογηθεί, έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να επισημάνει ότι σε σχέση με το 2006 οι διαφορές είναι ελάχιστες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ. Χαλέβας διατύπωσε την άποψη ότι το πρόγραμμα είναι ελλιπέστατο σε βασικούς τομείς και αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάγκη αξιοποίησης των προσφυγικών.
Ο κ. Μ. Μπαλλής παρατήρησε ότι από το πρόγραμμα απουσιάζει η αναπτυξιακή φιλοσοφία , παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις και πρότεινε την αξιοποίηση των εκτάσεων “Λεβεντέρη”, ενώ ο κ. Ι. Μολοχίδης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού και έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα.

Τέλος ο κ. Βασ. Λινάρδος επέκρινε τη δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις και οι ανάγκες των πολιτών .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου