ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηροποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα μετά την υπερμετάδοση σε ιδιωτικές δομές

αυστηροποιούνται-τα-υγειονομικά-πρω-680452

Με αρνητικό τεστ η εισαγωγή για νοσηλεία, ακόμη και για ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί

Αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ιδιωτικές δομές υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί ο περιορισμός της διασποράς, επέβαλε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε ιδιωτικές δομές της Μαγνησίας, υπό τον φόβο να καταστούν εκ νέου εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Φαινόμενα με συρροή κρουσμάτων από ιδιωτικές δομές, αλλά και από το Γηροκομείο Καναλίων που καταγράφηκαν μέσα στον Ιανουάριο, όταν πολλοί τρόφιμοι νόσησαν βαριά, αρκετοί πέθαναν από επιπλοκές και ορισμένοι ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης στο Νοσοκομείο, έχουν θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές. Κανείς δεν θέλει να φανταστεί επανάληψη ανάλογων περιστατικών την περίοδο που διανύουμε, καθώς όλα παραμένουν ρευστά, τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται πάλι με γεωμετρική πρόοδο και η πανδημία «καλά κρατεί».

«Δεν πρέπει να επαναληφθούν με κανέναν τρόπο και γίνονται το έναυσμα για περαιτέρω ελέγχους σε κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στέλεχος του ΕΟΔΥ, προσθέτοντας πως στο προσεχές διάστημα «προφανώς θα υπάρξουν ενέργειες θα γίνει διερεύνηση και έλεγχος ότι όλα λειτουργούν με τον τρόπο που θα πρέπει και με βάση τις νέες οδηγίες που έχουν δοθεί».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι ιδιωτικές δομές του Βόλου έχουν λάβει ήδη την οδηγία ότι υποχρεωτικά πλέον για τις νέες εισαγωγές ασθενών θα πρέπει να προϋπάρχει απαραιτήτως ένα αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ ο ασθενής θα υποβάλλεται σε νέο έλεγχο σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Σε περίπτωση δε που προηγουμένως έχει νοσηλευτεί στο ΕΣΥ, εκτός από το μοριακό τεστ που θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέσα στο Νοσοκομείο, υποχρεωτικά θα ελέγχεται και μέσα στη δομή, πριν δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή του.

Αυτή η οδηγία ισχύει απαρέγκλιτα ακόμη και για τους ασθενείς που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

« Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα θετικά κρούσματα μέσα σε δομές υγείας. Είναι υποχρέωση των παρόχων υγείας για να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα», κατέληξε στον ΤΑΧΔΡΟΜΟ το ίδιο στέλεχος του ΕΟΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου