ΤΟΠΙΚΑ

“Χαμηλά στην ατζέντα μας η τρομοκρατία”

χαμηλά-στην-ατζέντα-μας-η-τρομοκρατί-851206
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Μαξίμου η «ρουκέτα» που αποδίδεται στην Ντ.Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Απάντηση από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, που -πάντως- δεν σχολίασε επικρίσεις του Μ.Έβερτ.
Την ώρα που ο Κ.Καραμανλής υπογράμμιζε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει την τρομοκρατία, συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών -η οποία βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό- παρατηρούσαν ότι δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Παράλληλα, επέκριναν την υποτονική αντίδραση στην απαγόρευση της χρήσης των καμερών από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
«Όλα τα μεγάλα θέματα αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης» απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του τέως προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος έκανε λόγο για «φαινόμενα διάλυσης της αστυνομίας».
Ο κ. Έβερτ υπογράμμισε ότι δημιουργήθηκε εικόνα που δεν είναι ευχάριστη για τη χώρα, προέβλεψε ότι η σύλληψη των δραστών δεν θα είναι εύκολη, όπως υπαινίχθηκε με δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας, και αναρωτήθηκε: «Αν ο κ. Σύρος ήταν απαραίτητος, γιατί απομακρύνθηκε;»
Σε αναδίπλωση προχώρησε, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας, ο οποίος δήλωσε ότι: «Τα δεδομένα που είχα όταν είπα ότι βρισκόμαστε στα 4/5 του δρόμου για τη σύλληψη της δεύτερης γενιάς τρομοκρατών διαφέρουν κατά πολύ από τα σημερινά».
Αίσθηση προκάλεσε, δε, η αποστροφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης: «Περιμένω μεγαλύτερη ευκρίνεια από τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί διαθέτουν ενδεχομένως καλύτερα εξοπλισμένα εργαστήρια από τα δικά μας και μπορούν να πραγματοποιήσουν ποιοτικότερες αναλύσεις στα στοιχεία που κατέγραψαν οι κάμερες».
Στο πλευρό του Β.Πολύδωρα στάθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, ο οποίος σημείωσε: «Τις πέντε τελευταίες μέρες υπάρχει ένας άγριος λιθοβολισμός του κ. Πολύδωρα, γεγονός που εντάσσεται στο γνωστό εθνικό σπόρ της υπερβολής. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει».
Σχετικά με το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ο κ. Σουφλιάς παρατήρησε ότι δυστυχώς φαίνεται πως το θέμα αυτό δεν έκλεισε και χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, πίστη, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα.

Όσον αφορά στη συζήτηση για το θέμα της χρήσης των καμερών, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί τα δύο κέντρα του συστήματος παρακολούθησης της κυκλοφορίας και έχει διαπιστώσει πως χρησιμοποιούνται φίλτρα για να μην καταγράφονται πρόσωπα, ωστόσο τάχθηκε κατά του «Μεγάλου Αδελφού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου