ΤΟΠΙΚΑ

Δε θα πούμε ούτε κουβέντα;

δε-θα-πούμε-ούτε-κουβέντα-851206
Στο «πόδι» σήμερα, για μία φορά ακόμη η Παιδεία. Καθηγητές, φοιτητές, επιστημονικό προσωπικό Πανεπιστημίων, μαζικοί φορείς, μαθητές και σύλλογοι διαδηλώνουν κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία η αναθεώρησης από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, συνεχίζεται και κύμα καταλήψεων σε Λύκεια της χώρας, προκαλώντας ήδη ανησυχίες για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ενώ δεν λείπουν και οι μεμονωμένες (προς το παρόν) αντιπαραθέσεις καταληψιών και διαφωνούντων γονέων.
Είναι γνωστό ότι οι διαφωνίες έχουν επικεντρωθεί στο αν θα επιτραπεί ή όχι η δημιουργία και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν αρκετοί τι ακριβώς περιλαμβάνει η αναθεώρηση, όπως είναι βέβαιο ότι ελάχιστη σοβαρή συζήτηση έγινε για τις πραγματικές ανάγκες αναβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Για το επίπεδο σπουδών, για την αξιοπιστία των πτυχίων, για τον προγραμματισμό του επιστημονικού και του επαγγελματικού προσανατολισμού στους νέους μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου