ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον για τα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης

ενδιαφέρον-για-τα-καινοτόμα-σχέδια-αν-851206

Οι προτάσεις των ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους στα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης θα στηριχθούν από την ΤΕΔΚ Μαγνησίας, ενώ οι ίδιοι οι Δήμοι θα αποφασίσουν τα προγράμματα που θα ενταχθούν και η Τοπική Ένωση θα συμμετάσχει, εφόσον κριθεί απαραίτητο και προταθεί από τους Δήμους, στις εταιρικές συνεργασίες που θα διαμορφωθούν.

Αυτό αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΤΕΔΚ παρουσία πολλών δημάρχων της Μαγνησίας .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις για τη συμμετοχή στα καινοτόμα σχέδια ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κονδύλια που θα διατεθούν αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το Δ.Σ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Κ. Μήτρου για την συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης των ΟΤΑ, ενόψει των προτάσεων που θα κατατεθούν για την αξιοποίηση του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, αναφερόμενος στα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης, παρατήρησε ότι για πρώτη φορά παρατηρείται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεγάλη κινητικότητα για συμμετοχή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλες οι προτάσεις των δήμων που έχουν κατατεθεί είναι σημαντικές.

Όπως διεφάνη ωστόσο, υπάρχουν προτάσεις που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, ωστόσο όπως τονίστηκε στα πλαίσια του Δ ΚΠΣ θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν, με την ΤΕΔΚ να παρέχει -αφού της ζητηθεί- βοήθεια στη σύνταξη των τεχνικών δελτίων

Από την πλευρά των καποδιστριακών ΟΤΑ, ο δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος επισήμανε ότι θα πρέπει πάση θυσία να στηριχθεί η πρόταση των ΟΤΑ και τάχθηκε υπέρ της λύσης να καταθέσουν όλοι οι δήμοι προτάσεις στα προγράμματα των καινοτόμων σχεδίων, ανεξάρτητα από το εάν είναι επιλέξιμες, σημειώνοντας ότι “το βάρος περικοπής των προτάσεων- εάν αυτό συμβεί- θα πρέπει να το αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαφορετική ήταν η προσέγγιση του δημάρχου Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδη, που εμμέσως πλην σαφώς επισήμανε ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και βάσει του πλαισίου που ορίζεται η ένταξη των προτάσεων στα Προγράμματα Καινοτόμων Σχεδίων να κινηθούν οι προτάσεις που θα υποβληθούν.

Το νέο

Προεδρικό

Διάταγμα

Στο μεταξύ εκδόθηκε χθες το προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων.

Οι εκλέκτορες για το νέο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησία συνολικά θα είναι 209.

Για την περίοδο 2007-2010 οι προθεσμίες του Προεδρικού Διατάγματος για την εκλογή των οργάνων στις ΤΕΔΚ αρχίζουν να υπολογίζονται από την 1η Μαρτίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου