ΤΟΠΙΚΑ

Ευμορφόπουλος «γιοκ» στην ΤΕΔΚ

ευμορφόπουλος-γιοκ-στην-τεδκ-851206

Άδειασε τον Γ. Ευμορφόπουλο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο πρώην δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κ. Μήτρου μπλοκάροντας τη διαδικασία της πρόσληψης του στη θέση του ειδικού συμβούλου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησίας.

Το θέμα προκάλεσε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της ΤΕΔΚ και του δημάρχου Αρτέμιος κ. Δημ. Αλεξόπουλου που κατηγόρησε τον κ. Μήτρου ότι “έφερε στην ημερήσια διάταξη το θέμα εκ του πονηρού και ότι δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τα μέλη του Δ.Σ στη διαδικασία να πλειοδοτήσουν εάν είναι “Ευμορφοπουλικοί ή όχι…”.

«Πρόκειται για ένα πολιτικό μήνυμα ηθικής τάξης», τόνισε ανταπαντώντας ο Κυριάκος Μήτρου που επέμεινε εξαρχής ότι στη μεταβατική αυτή φάση δεν θα ακυρώσει το δικό του πολιτικό κύρος αλλά και το κύρος του οργάνου, με την πρόσληψη του κ. Ευμορφόπουλου.

«Σε δύο μήνες θα αναδειχθεί νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο δεν μπορώ να δεσμεύσω με την πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα κοστίσει στην ΤΕΔΚ 30.000 ευρώ σε ετήσια βάση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να λάβει μία τέτοια απόφαση ενώ είναι γνωστό ότι σε δύο μήνες θα προκύψει νέο Δ.Σ.

Ο πρώην δήμαρχος εξάλλου εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε τις γνώσεις του κ. Ευμορφόπουλου στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ ο δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης του κ. Ευμορφόπουλου στη θέση του άτυπου συνεργάτη, μέχρι την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ωστόσο μπροστά στην αρνητική διάθεση και τοποθέτηση του κ. Μήτρου το θέμα έληξε.

Υπέρ της πρόσληψης του κ. Ευμορφόπουλου μέχρι τέλους τάσσονταν και ο κ. Γ. Ρομφαίας που ζήτησε μάλιστα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία που ωστόσο δεν προβλέπονταν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου