ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση κλινών λόγω… ΤΕΒΕ σε πάνω από 100 καταλύματα

μείωση-κλινών-λόγω-τεβε-σε-πάνω-από-100-κ-679793

Περισσότερα από 100 αιτήματα για μείωση κλινών κατατέθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι σήμερα, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Θεσσαλίας, γεγονός που μεταφράζεται ως μια ακόμη προσπάθεια των επαγγελματιών να ορθοποδήσουν σε δύσκολες εποχές. Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν στο ΤΕΒΕ πολλοί ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, είναι ο βασικός λόγος που στρέφει το βλέμμα των περισσοτέρων επαγγελματιών στην κατεύθυνση της μείωσης κλινών.

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των δυσανάλογων, σε σχέση με τα έσοδά τους, υποχρεώσεων, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον.

Τα παραπάνω αιτήματα που κατατίθενται στην ΠΥΤ Θεσσαλίας, προέρχονται από όλη την περιοχή της Μαγνησίας, χερσαία και νησιωτική, από δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν με αυτόν τον τρόπο, μειώνοντας δηλαδή τη δυναμικότητα των κλινών, να απαλλαγούν από το δυσβάσταχτο βάρος των οικονομικών απαιτήσεων που αδυνατούν εκ των πραγμάτων να καταβάλουν.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνεται εντονότερο τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που αποτυπώνει εύγλωττα τα έντονα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ελάχιστοι έχουν σκεφτεί να αναστείλουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους, επιλέγοντας, ωστόσο, τη λύση της προσωρινής παύσης εργασιών. Συγκεκριμένα, υποβάλουν αίτημα προσωρινής παύσης εργασιών στη διάρκεια του χειμώνα, την περίοδο, δηλαδή, που δεν βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ ανοίγουν τα καταλύματά τους, αντίστοιχα, τη θερινή περίοδο.

Στο μεταξύ, τη δεδομένη χρονική περίοδο συνεχίζονται τα αιτήματα για αδειοδότηση εξοχικών κατοικιών και επαύλεων. Τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται από τη Μαγνησία, το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ το σήμα λειτουργίας είναι αορίστου διάρκειας και αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάζουν όλο το χρόνο την επιπλωμένη εξοχική οικία ή την έπαυλη, για την οποία έχουν λάβει σχετική άδεια.

Υπάρχουν επαγγελματίες που δημιουργούν τουριστικό κατάλυμα, κάνοντας μια επένδυση και άλλοι που νοικιάζουν το σπίτι τους, για να εξοικονομήσουν κάποιο επιπλέον ποσό, λόγω της κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη τάση είναι εμφανής, τα αιτήματα για λήψη σήματος και άδειας λειτουργίας πολλαπλασιάζονται, γεγονός που δείχνει ότι οι εποχές της κρίσης οδηγούν επαγγελματίες και μη στην κατεύθυνση των προσπαθειών που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα, κυρίως δε σε περιόδους, κατά τις οποίες έχει μειωθεί δραματικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου