ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως στις διαχειριστικές μελέτες

πράσινο-φως-στις-διαχειριστικές-μελέ-679568

Για τα δάση Πουρίου, Ανηλίου, Μακρυράχης και Μουρεσίου

Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου κατά την τελευταία συνεδρίασή του για τις διαχειριστικές μελέτες δασών στις τοπικές κοινότητες Πουρίου, Ανηλίου, Μακρυρράχης και Μουρεσίου.

Το θέμα των διαχειριστικών μελετών ήρθε ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε να εγκρίνει τις μελέτες, ανοίγοντας αν και με καθυστέρηση το δρόμο στους δημότες προς τα δάση, προκειμένου να κόψουν ξύλα για να καλύψουν τις ανάγκες τους για θέρμανση τη χειμερινή περίοδο.

Η επικεφαλής της µείζονος µειοψηφίας, Μαρία Σαμαρά, ζήτησε αντίγραφα των διαχειριστικών μελετών αφήνοντας αιχμές για προβλήματα σε ό,τι αφορά τα όρια των δασών. «Το θέµα είναι πάρα πολύ σοβαρό αλλά έρχεται µε πολύ πρόχειρο τρόπο στο δηµοτικό συµβούλιο. Ζητώ αντίγραφα των ∆ιαχειριστικών Μελετών, για το λόγο ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήµατα όσον αφορά τα όρια των δασών. Ζητώ να γίνει εντός διαστήµατος δύο έως τριών µηνών, σοβαρή διαβούλευση µεταξύ του ∆ασαρχείου και των Κοινοτήτων για το θέµα των δασών», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σαμαρά.

Απαντώντας ο ∆ήµαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης, τόνισε ότι τα όρια µεταξύ των δασών είναι ξεκαθαρισµένα µε τις αποφάσεις τις οποίες έλαβαν τα συµβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων. «Η καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραλάβει και να εγκρίνει ομόφωνα τις διαχειριστικές μελέτες δασών που αφορούν την περίοδο 2016 – 2020. Τη μελέτη για το Πουρί συνέταξε το μελετητικό γραφείο του κ. Σπυρίδωνα Σούνδια ενώ τις υπόλοιπες τρεις για Ανήλιο, Μακρυράχη και Μούρεσι, συνέταξε το μελετητικό γραφείο του κ. Ιωάννη Γαλανού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου