ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνία για το δίπολο Βόλου – Λάρισας

συμφωνία-για-το-δίπολο-βόλου-λάρισας-851206

Πλειοψηφία και μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου χθες συνηγόρησαν υπέρ των Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης , μέσα βέβαια από διαφορετικές προσεγγίσεις, επισημάνσεις και παρατηρήσεις για την προοπτική δημιουργίας ενός ισχυρού διπόλου Βόλου- Λάρισας.
Η σημερινή δημοτική αρχή άφησε αιχμές για την ετοιμότητα του Δήμου εν όψει του Δ΄ ΚΠΣ με αφορμή την πλήρη υποβάθμιση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού που λειτουργεί με έναν μόνον υπάλληλο.
Ο δήμος Βόλου, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα συμμετέχει για ένταξη σε τρεις διαφορετικές προτάσεις, την πρόταση για την ψηφιακή κοινωνία στα πλαίσια της “Κοινωνίας της Πληροφορίας”, στην πρόταση για την ανάπτυξη του διπόλου Βόλου – Λάρισας και στην πρόταση για το “Άστυ Θεσσαλών”.
Την πρόταση υπερψήφισε η παράταξη του κ. Μήτρου, ενώ η παράταξη του Αντ Παππά ψήφισε αρνητικά και ο κ. Μαρ. Πατσιαντάς λευκό.
Ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε την πρόταση καινοτόμα και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναβαθμιστεί η Διεύθυνση Προγραμματισμού, ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος για το Δ ΚΠΣ και άφησε αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής του κ. Μήτρου σχετικά με την ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων τον Νοέμβριο του 2006, για να απαντήσει ο πρώην δήμαρχος ότι ο ίδιος ζήτησε παράταση για να μην δεσμεύσει τη νέα ηγεσία του δήμου.
Ο κ. Βούλγαρης πρόσθεσε επίσης ότι η ενίσχυση του διπόλου Βόλου – Λάρισας με έργα και δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τα Καινοτόμα Σχέδια, είναι μια πρόταση με σημαντικές ελπίδες έγκρισης και σημείωσε ότι η συμμετοχή του Δήμου σε τρεις στρατηγικές ενότητες είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Τις προτάσεις για συμμετοχή στα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Δημ. Δερβένης, επισημαίνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή έχει ως βασική επιδίωξη την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων στις προτάσεις που θα κατατεθούν προς έγκριση.
Ο κ. Δερβένης ανέφερε ότι θα δοθεί βαρύτητα στην πρόταση που ενισχύσει το δίπολο Βόλου-Λάρισας , ενώ συμμετοχή θα υπάρξει στην πρόταση του Δήμου Τρικαίων για τις ψηφιακές πόλεις, καθώς και στην πρόταση που υποστηρίζεται από τις τέσσερις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι προτάσεις έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και προσανατολισμό.
Ο κ. Μήτρου επισήμανε ότι βαρύτητα πρέπει να δοθεί στις υποβαθμισμένες περιοχές και πρότεινε να συμπεριληφθούν στην πρόταση πόλεις της Εύβοιας, της Πιερίας και της Φθιώτιδας, ενώ τόνισε ότι στην πρόταση πρέπει να συμπεριληφθεί και το δίπολο της Δυτικής Θεσσαλίας , για να σημειώσει ότι είναι θέμα καθαρά πολιτικό,
γι΄αυτό και η δημοτική αρχή, όπως είπε, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει…
Ο πρώην Δήμαρχος ζήτησε επίσης να τηρηθεί η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος στον τομέα των ιδιωτικών κεφαλαίων, έτσι ώστε, όπως τόνισε, να μη δημιουργούνται εντυπώσεις στην πόλη…
Στην αναφορά αυτή του κ. Μήτρου άμεση ήταν η παρέμβαση του δημάρχου, που επισήμανε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί υποδείξεις σε θέματα στα οποία η Δημοκρατική Συνεργασία και προεκλογικά έδωσε δείγματα γραφής και δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
«Αφήστε αυτά που συζητά η πόλη, γιατί θα σας παραπέμψω σε όσα έλεγε για εσάς, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου. Αυτή η παράταξη έχει σεβασμό και ευαισθησία στα θέματα των διαδικασιών”.
Απαντώντας εξάλλου ο δήμαρχος στις ενστάσεις του κ. Μήτρου για δράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισήμανε ότι οι όποιες προτάσεις επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη, δεν είναι πανάκεια, ότι υιοθετούνται από τη δημοτική αρχή, γι αυτό και όπως ανέφερε υπάρχει η κοινωνική διαβούλευση, προκειμένου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όπου κρίνεται απαραίτητο, να ενσωματωθούν και άλλες προτάσεις.
Το πολιτικό πλαίσιο που διέπει τις προτάσεις της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκε εξάλλου ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Στάμος που αντέκρουσε όσα υποστήριξε ο κ. Μήτρου, λέγοντας ότι μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου