ΤΟΠΙΚΑ

Τα κατάφεραν: Πάμε εθελουσίως στον Big Brother

τα-κατάφεραν-πάμε-εθελουσίως-στον-big-brother-851206

Στους τριακόσιους κουκουλοφόρους, που βάζουν κάθε τόσο φωτιά στο κέντρο της Αθήνας, ή άλλους τόσους που δρουν στη Θεσσαλονίκη, μπορεί οι 295 να είναι πράγματι νέα παιδιά θυμωμένα με όσα βιώνουν στο σπίτι τους ή με όσα βλέπουν στην κοινωνία και για τα οποία θέλουν να ξεσπάσουν κάπου. Είτε απλώς χαβαλεδιάρικα. Κάπου όμως υπάρχει και ο σκοτεινός εγκέφαλος. Ένας, δυο, τρεις, που είναι μέσα στο κόλπο. Που ξεσηκώνουν και οδηγούν τους υπόλοιπους.

Γιατί πράγματι πρόκειται για μεγάλο κόλπο. Το οποίο έχει στεφθεί από πλήρη επιτυχία.

Φτάσαμε στο σημείο οι έξη στους δέκα Έλληνες πολίτες να δηλώνουν ότι θέλουν τις κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους, όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση της VPRC.

Επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτές οι ελάχιστες εκατοντάδες καταστροφέων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ως οι καλύτεροι πλασιέδες όλων των συστημάτων «ασφαλείας». Που όσες περισσότερες φωτιές ανάβουν, τόσο ανεβαίνει η ζήτηση για πανάκριβα συστήματα ασφαλείας.

Μπαίνουμε σε ένα δρόμο που δεν έχει γυρισμό, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι τα πολυδιαφημιζόμενα αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως συστήματα ασφαλείας δεν έσωσαν τους Δίδυμους Πύργους. Στους οποίους δε στεγάζονταν αμερικάνικα ψιλικατζίδικα αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Ήταν δηλαδή κατ εξοχήν φυλασσόμενοι.

Φτάσαμε στο σημείο να βάζουμε μόνοι μας το κεφάλι μας στον ντορβά, επειδή αγωνιούμε για την ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων.

Μόνο πού οι κάμερες στην Πανεπιστημίου, ή την Τσιμισκή δε θα σώσουν τη γριούλα στο ορεινό χωριό της Πρέβεζας ή της Κοζάνης από τις συμμορίες Αλβανών ή ημεδαπών κακοποιών, αν δεν ενισχυθεί η φυσική αστυνόμευση της υπαίθρου. Δε θα προστατεύσουν από τους επίδοξους βιαστές το κορίτσι που κυκλοφορεί στην Κάτω Αχαΐα ή την Αγχίαλο, ή στο Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί είναι κλεισμένοι πίσω από γραφεία ή κάνουν τις παραδουλεύτρες "διασήμων". Ούτε και θα συλλάβουν βεβαίως τους κουκουλοφόρους οι κάμερες, αν δεν αποφασίσει να το κάνει… χειροποίητα η Αστυνομία, αντί να παίζει μονίμως το κυνηγητό μαζί τους.

Κατάφεραν να μας θολώσουν το μυαλό. Και να μας κάνουν να ζητάμε εθελουσίως την κατάργηση των ελευθεριών μας, την αλλοίωση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Διότι απλούστατα πετύχανε να μας φοβίσουν. Όπερ ήταν και το ζητούμενο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου