ΤΟΠΙΚΑ

Περίεργες ραβδώσεις στον ουρανό του Βόλου

περίεργες-ραβδώσεις-στον-ουρανό-του-β-851206

Η χθεσινή ανέφελη ατμόσφαιρα του Βόλου από τη μία το μεσημέρι και μετά άρχισε να γεμίζει από λευκές ραβδώσεις που άφηναν πίσω του άγνωστα αεροσκάφη.

Αρχικά οι πολίτες που παρατηρούσαν το φαινόμενο πίστεψαν ότι πρόκειται για τις γνωστές γραμμές που αφήνουν πίσω τα καυσαέρια από τα καύσιμα των πολιτικών αεροσκαφών.

Το φαινόμενο όμως στη συνέχεια έγινε πιο έντονο και κάποια στιγμή νωρίς το απόγευμα ο ουρανός ήταν γεμάτος ραβδώσεις. Αρχικά επρόκειτο για στενές λευκές λωρίδες που σε πολλές περιπτώσεις έτεμναν η μία την άλλη και οι οποίες όμως με το πέρασμα της ώρας πλάταιναν και στη συνέχεια ενώνονταν δημιουργώντας την εικόνα νεφών.

Το ευδιάκριτο περιστατικό έγινε αντιληπτό από πολλούς Βολιώτες και αρκετοί επιχειρηματίες της παραλίας και άλλοι πολίτες τηλεφώνησαν στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» προκειμένου να εκφράσουν την απορία τους και σε ένα βαθμό την ανησυχία τους. Αρκετά μέλη οικολογικών οργανώσεων εξέφραζαν την άποψη ότι πρόκειται για αεροψεκασμούς αγνώστων σκοπών.

Ο «Τ» επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της 111 Πτέρυγας Μάχης και αρμόδιος αξιωματικός υποστήριξε ότι πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο που δημιουργείται στους αεροδιαδρόμους των πολιτικών αεροσκαφών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί νωρίτερα από τη μία το μεσημέρι δεν ήταν ορατές οι συγκεκριμένες ραβδώσεις στην ατμόσφαιρα πάνω από το Βόλο.

Επιπλέον είναι γνωστό ότι ο αεροδιάδρομος βρίσκεται ανατολικά του Πηλίου και όχι πάνω από την πόλη ενώ το συγκεκριμένο φαινόμενο εξαφανίζεται λίγα λεπτά μετά τη διέλευση του αεροσκάφους, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάρκεια ήταν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα και οι λευκές γραμμές με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν δημιουργώντας τρία έως τέσσερα μεγάλα νέφη.

Πάντως αν πρόκειται για οποιοδήποτε είδος αεροψεκασμού θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι τοπικές αρχές αφού παγκοσμίως εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για το πώς γίνονται και που στοχεύουν οι αεροψεκασμοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου