ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 20% στην κατανάλωση βενζίνης στη Μαγνησία

μείωση-20-στην-κατανάλωση-βενζίνης-στη-μ-679402

Μείωση της τάξης του 20% καταγράφεται στην πώληση της βενζίνης το τελευταίο διάστημα σε σύγκριση με την αντίστοιχε περσινή σεζόν. Την ίδια ώρα μειωμένο είναι και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αύξησης των φόρων στα καύσιμα. Οι παραγγελίες στο πετρέλαιο θέρμανσης κινούνται σε μάλλον υποτονικούς ρυθμούς τη δεδομένη χρονική περίοδο, με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων να εκφράζουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους, που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τα προαναφερθέντα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστρου, Γραμματέας του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι 0,95 ευρώ ανά λίτρο για τη Μαγνησία, έναντι 0,85 την αντίστοιχη περσινή χρονιά και 0,70 ευρώ αντίστοιχα, για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

Οι τιμές διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης του φόρου που επέβαλε η κυβέρνηση, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα επιβληθούν αυξήσεις 0,8 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης, 0,6 ευρώ στην αμόλυβδη βενζίνη και 0,10 ευρώ στο υγραέριο κίνησης, αντίστοιχα.

Λόγω των αυξήσεων που έχουν ήδη επιβληθεί αλλά και όσων έπονται, διαγράφεται ζοφερό και αβέβαιο το μέλλον του κλάδου και όπως τονίζει η ίδια επαγγελματίας «αναμφίβολα τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για τους βενζινοπώλες, οι οποίοι σαφώς προβληματίζονται καθώς βλέπουν τις τιμές να αυξάνονται και την κίνηση να μειώνεται».

Ενδεικτικό της νέας τάξης πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί, είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, καταναλωτές εφοδιάζουν το όχημά τους με μικρότερη ποσότητα βενζίνης, η οποία μεταφράζεται σε ποσό της τάξης των 5 ευρώ, περιορίζοντας παράλληλα σημαντικά τη χρήση του αυτοκινήτου τους.

«Ευελπιστούμε να μειωθεί η τιμή του βαρελιού, ώστε να μειωθεί αντίστοιχα και η τιμή του πετρελαίου, διότι η αύξηση των τιμών, ειδικά στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξήσει τα κόστη παραγωγής, με αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση και την καθημερινότητα των επαγγελματιών» όπως τονίζει η ίδια.

Βασικό αίτημα της πανελλήνιας ομοσπονδίας, εξάλλου, προς την κυβέρνηση είναι να μην επιβληθεί καμία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, γιατί θα αυξηθούν κατά πολύ τα κόμιστρα και θα μειωθεί η ζήτηση, ενώ παράλληλα το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο και θολό για όλους τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου