ΤΟΠΙΚΑ

Να καταδικάσουμε όλοι τα έκτροπα

να-καταδικάσουμε-όλοι-τα-έκτροπα-851206

Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα «θα πρέπει να καταδικάζουν» τα έκτροπα δήλωσε ο Ευ.Αντώναρος, αρνούμενος να σχολιάσει την αντιπαράθεση ΣΥΝ-ΛΑΟΣ. Πάντως, ο Αλ.Αλαβάνος σημείωσε ότι όπλο της κυβέρνησης είναι η προβοκάτσια και το παρακράτος.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Αντώναρος τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα τα κόμματα της Βουλής καταδικάζουν, θα πρέπει να καταδικάζουν, τέτοιες πράξεις βίας και έκτροπα, που δεν συνάδουν με τη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Ο ίδιος παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση δεν αποδίδει μομφή σε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΝ και του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος: «Ας μιλήσουμε σοβαρά. Η αντιπαράθεση είναι ανάμεσα στον Συνασπισμό και στην κυβέρνηση. Το επίδικο θέμα είναι το αν θα έχουμε δημόσια Πανεπιστήμια ή ιδιωτικά κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

» Το όπλο το δικό μας είναι οι ιδέες μας, οι αξίες μας και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις. Το όπλο της κυβέρνησης είναι η προβοκάτσια και το παρακράτος. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε.»

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους.

«Όταν σε σύντομο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι, θα σας ανακοινώσουμε πώς ακριβώς προτείνει η κυβέρνηση να εφαρμόζεται στο μέλλον το θέμα του ασύλου» υπογράμμισε.

Τέλος, είπε ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα κατατεθεί εντός της θητείας της παρούσας Βουλής και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα «να προβληματιστεί» από το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις της να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξεταστική των φοιτητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου