ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά

εκδήλωση-του-πασοκ-για-τα-αγροτικά-851206

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο και την κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε χθες το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Τομέας Αγροτικού της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στο Στεφανοβίκειο.

Ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου μιλώντας σε ένα πολύ πυκνό ακροατήριο αγροτών από τον κάμπο, το Πήλιο και τον Αλμυρό, έχοντας δίπλα του στο πάνελ το συντονιστή νομού κ. Γ. Φώτη,την αναπληρώτρια κ. Μαρία Γίτση και το Συντονιστή Κάρλας κ. Γαρύφαλλο Αντζούρη, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησαν τους αγρότες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δόθηκαν αφειδώς προεκλογικά και που ξεχάστηκαν μετεκλογικά, ενώ υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε επίπεδο Ε.Ε ήταν τραγικές και προέβλεψε δυσοίωνες εξελίξεις στην ύπαιθρο, εάν δεν αναληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες, κυρίως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώην υποδιοικητής της ΑΤΕ διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι το ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται, επανέρχεται με προτάσεις και μέτρα που, εάν υλοποιηθούν, θα συμβάλλουν στην τόνωση της υπαίθρου και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αν και όπως επεσήμανε μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ δημιουργείται πλέον ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, στο οποίο ο αγρότης καλείται να υιοθετήσει εναλλακτικές μορφές καλλιεργειών για να βελτιώσει το εισόδημά του.

Από τις τοποθετήσεις όλων έγινε σαφές ότι δεν υιοθετούνται προτάσεις για κινητοποιήσεις και μπλόκα, καθώς κυριαρχεί η άποψη περί ουσιαστικής ενημέρωσης των αγροτών “πόρτα- πόρτα” για τις επιπτώσεις της γαλάζιας πολιτικής στον αγροτικό τομέα και αποδόμησης της κυβερνητικής πολιτικής την τελευταία τριετία.

Ο ίδιος ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ωστόσο, εάν και επέμεινε αρκετά στην ομιλία του στα “δεινά” που προκάλεσε η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ στον αγροτικό τομέα, παραδέχτηκε ότι και το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη ως κυβέρνηση,αναγνωρίζοντας φυσικά με αυτή την αποστροφή έναν από τους βασικότερους λόγους που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας.

“Η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τόσο με το κ. Τσιτουρίδη, όσο και με τον Ε. Μπασιάκο, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, είναι τραγική σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Όσες φορές χρειάστηκε να παρέμβουν το ελληνικό ναυάγιο ήταν μνημειώδες, πρόκειται, συνέχισε ο ίδιος, για μία ανέξοδη πολιτική την οποία δυστυχώς πληρώνουν όλοι οι αγρότες.”

Παρουσιάζοντας δε στοιχεία- το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ -ανέφερε ότι την τελευταία 3ετία το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί κατά 11,8% σε όλες τις καλλιέργειες, όταν την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα και σε ποσοστιαίες μονάδες περίπου 26%,ενώ σχολιάζοντας τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία μονάδων Βιομάζας και Βιοντήζελ, τα χαρακτήρισε “απάτη” , διότι αναπτύσσοντας τις απόψεις του σημείωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική που να διασφαλίζει βιωσιμότητα.

Στη συγκέντρωση επίσης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντινομάρχης Δημήτρης Μεργιαλής, οι κ.κ. Δημ. Μπανταβάνος, Θαν. Παπαϊωάννου, Γ. Κουκότσικας, Δημ. Σπανός, Γ. Διανελλάκης, γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές και αγροτοσυνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ,ο αντιδήμαρχος Ν. Αγχιάλου Π. Δημόπουλος, ο κ. Θαν. Μακρόπουλος και Μαρία Παπαβασιλείου από την Π.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας , δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής κ.αλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου