ΤΟΠΙΚΑ

Νέα υπόθεση με «ελληνοποιημένα» μοσχάρια

νέα-υπόθεση-με-ελληνοποιημένα-μοσχ-851206

Μία ακόμη σοβαρή υπόθεση παράνομης «ελληνοποίησης» απασχολεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» τις τελευταίες ημέρες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι οποίες με άκρα μυστικότητα επιχειρούν να ξετυλίξουν το καλά οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο με την ανοχή υπηρεσιών βαφτίζουν ως ελληνικά εισαγόμενα ζώα από τρίτες χώρες.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δεκαπέντε μέρες, όταν κτηνοτρόφοι τηλεφώνησαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και ανέφεραν λεπτομέρειες για φορτηγά με μοσχάρια εκτροφής που έφτασαν στη συγκεκριμένη περιοχή και τα οποία οι αγοραστές θα επιχειρούσαν να τα διαθέσουν, μετά την πάχυνσή τους στην ελληνική αγορά ως ντόπια.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Δημήτρη Μεργιαλή, τηρείται άκρα μυστικότητα, αν και αρμόδια πηγή της ΝΑΜ που ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε την είδηση αρκούμενη να δηλώσει ότι «εξετάζεται με μεγάλη προσοχή, καθώς υπόθεση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή».

Η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη υπόθεση που καλείται να διερευνήσει η νέα ηγεσία της Νομαρχίας, μετά τη μεγάλη υπόθεση με τα εισαγόμενα χοιρινά, τα οποία εισήχθησαν από Δανία και Ολλανδία και τα οποία, αφού εκτράφηκαν σε χοιροτροφική μονάδα της Μαγνησίας, εστάλησαν για σφαγή στη Σίνδο, για να προωθηθούν στη συνέχεια προς πώληση στην ελληνική αγορά με την ένδειξη «ντόπια».

Ήδη για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας έχουν σχηματίσει δύο ογκώδεις φακέλους, οι οποίοι και αποστέλλονται την επόμενη εβδομάδα στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου