ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιηγητική Λέσχη Βόλου

η-περιηγητική-λέσχη-βόλου-851206

Του
Θεόδωρου Περράκη
Μέλους της Περιηγητικής Λέσχης Βόλου

“Να! Η ζωή που δεν την νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας” Το γνωστό από ιδρύσεως του προσκοπισμού στιχάκι ταιριάζει απόλυτα και προκειμένου για τις δραστηριότητες της Περιηγητικής Λέσχης Βόλου.
Το έργο που φαίνεται ότι επιτελεί, δεκαετίες τώρα, είναι πολιτιστικό, συνάμα και ψυχαγωγικό για τα πολυπληθή μέλη της, και τούτο διότι στο μεν προεδρείο και επί προεδρίας του πρώην προέδρου κ. Ιωάννη Αντωνούλα για 27συναπτά έτη! και σήμερα ενεργού και ακούραστου μέλους της, αλλά και με το νεοεκλεγέν νέο προεδρείο, μεταξύ των μελών της επικρατεί μια αξιοθαύμαστη συνοχή και έκδηλη αγάπη.
Ο πρώην πρόεδρος από τον Δεκέμβριο του 2006 δεν συμμετείχε στις εκλογές και παρέδωσε συνετά την σκυτάλη στο νέο εκλεγμένο στη θέση του πρόεδρου κ. Απόστολο Κοντοβά, επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του τέως προέδρου, και ενεργού μέλους του προεδρείου. Και όσον αφορά τα επιτυχημένα μέλη του προεδρείου, για δεκαετίες ακόμη εξακολουθούν να επανεκλέγονται από τα μέλη της Λέσχης, λόγω της προσφοράς των.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σε όλες τις προαναγγελθείσες δραστηριότητες όλα τα μέλη με θαυμαστή προθυμία και μεράκι συμμετέχουν με πολυτελή πούλμαν στις επιλεγμένες από το προεδρείο και τα μέλη ξεναγήσεις σε διάφορες τοποθεσίες και χώρους ( Γραφικούς, Αρχαιολογικούς, Μουσεία, Μέγαρο μουσικής και πόλεις…), τόσο της μαγευτικής πατρίδας μας πρωτίστως, αλλά και του εξωτερικού, αλλά και σε εκδηλώσεις που πρέπει να επισκέπτεται και να συμμετέχει ο καθένας μας, στη σύντομη διάρκεια της ζωής μας. Και έτσι φαίνεται πιο σύντομη όταν την ζεις ενεργά και με κέφι…!
Κάθε χρόνο στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και εφέτος στη καθιερωμένη πλέον και ανανεωμένη τελευταία καλαίσθητη αίθουσα του Ξενοδοχείου Πάρκ, την 24/1/2007 έγινε στη κυριολεξία “το έλα να δεις”. Υπό του ήχους της επί σειρά ετών επιτυχημένης ορχήστρας του Γιάννη Ψαθά, που ξέρει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των συνδαιτυμόνων και των τραγουδιστών τόσο της ορχήστρας όσο και το μελών ακόμη γίνεται ένα απαράμιλλο κόσμιο γλέντι. Στο χορό συμμετέχουν οι νεότεροι αλλά και οι καλοζωισμένοι κοτσονάτοι κάθε ηλικίας που βρίσκουν έτσι το παλιό τους εαυτό και αναζωογονούνται…!
Έτσι σαν γυρίσουν στο σπίτιμ ενθουσιασμένοι από την προηγούμενη εκδήλωση, σπεύδουν να συμβουλευτούν το ετήσιο πρόγραμμα για να ανανεώσουν με θαυμαστό ζήλο την συμμετοχή τους στη νέα προγραμματισμένη εκδήλωση.
Και όλα αυτά με έξοδα προσιτά σε όλους μια και η Περιηγητική Λέσχη Βόλου σαν αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φροντίζει για τα μέλη, αλλά και για τους πολυπληθείς φίλους της.
Είμαι ευτυχής που είμαι μέλος της αν και, το ομολογώ και απολογούμαι, ότι επί του παρόντος επαγγελματικές και άλλες ενασχολήσεις δεν μου επιτρέπουν, στο βαθμό που επιθυμώ, να συμμετέχω στις προγραμματισμένες απαράμιλλες ξεναγήσεις και εκδηλώσεις της.
Όμως και εγώ, όπως και ο καθένας μας, προσδοκούμε εφ’ όσον έχουμε την υγεία μας, σε ένα καλύτερο αύριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου