ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Σούρπης

ανακοίνωση-του-αγροτικού-συλλόγου-σο-851206

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Σούρπης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θανάση Δημαρέλο.
«Στον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οι χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, εισπράττουμε την δραματική μείωση του εισοδήματός μας.
Στόχος της νέας ΚΑΠ, δεν είναι η ολόπλευρη και ορθολογική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, αλλά η μεγιστοποίηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων με την εξασφάλιση φτηνής πρώτης ύλης και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους νεοτσιφλικάδες – επιχειρηματίες.
Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε, ότι η μόνη εγγύηση για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική της πάλης μας, είναι η ενότητα των αγροτών.
Αν δεν αντισταθούμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά.
Με τον ενωμένο αγώνα μας, θα ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε., που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί με την πολιτική της η Ν.Δ.
Διεκδικούμε άμεσα:
– Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, που οφείλεται στη μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής, στις περικοπές των επιδοτήσεων, στην πτώση των εμπορικών τιμών και στη νέα άνοδο του κόστους παραγωγής.
– Επαναφορά των κατώτερων τιμών εγγύησης, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
– Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και στην ενίσχυση των εξαγωγών.
– Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να καλύπτει το 100% των ζημιών.
– Αναπροσαρμογή του υπολογισμού επιστροφής του ΦΠΑ και καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων.
– Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
– Διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τραπούμε σε άτακτη φυγή. Θα αγωνιστούμε σε όλα τα μέτωπα, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χωριά μας.
Συσπειρωθείτε στον Αγροτικό Σύλλογο. Όλοι ενωμένοι!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου