ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια Μήτρου για τις χωματερές

δυσαρέσκεια-μήτρου-για-τις-χωματερές-851206

Την προένταξη όλων των απαραίτητων μελετών στα έργα διαδημοτικής συνεργασίας του 45% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ,παρά την απορριπτική απάντηση των υπηρεσιών, ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, κ. Κυριάκος Μήτρου, με έγγραφό του στον Περιφερειάρχη Φώτη Γκούπα.
Ο κ. Μήτρου μάλιστα επισημαίνει ότι προκάλεσε έκπληξη η αρνητική απάντηση της Περιφέρειας και εμμέσως πλην σαφώς δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του και για τα όσα προ ημερών ο κ. Γκούπας υποστήριξε περί “ανετοιμότητας της Μαγνησίας στα θέματα που αφορούν στον περιφερειακό σχεδιασμό”.
“Η ΤΕΔΚ, παρά τα όποια κωλύματα, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ στην επιστολή του, φαίνεται ότι δημιουργεί μελλοντικά στη λειτουργία του Φορέα το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλεται από το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων, συνεχίζει τις προσπάθειες για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ,καθώς αποφασίστηκε ήδη ομόφωνα η συμμετοχή όλων των ΟΤΑ στο σύνδεσμο διάθεσης απορριμάτων Βόλου- Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η προένταξη μελετών στα έργα διαδημοτικής συνεργασίας του 45% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ”
Είναι αναληθές, συμπληρώνει, αυτό που διαφάνηκε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους της ΤΕΔΚ, διότι αδιαλείπτως προσπαθήσαμε το διάστημα που προηγήθηκε για την εύρεση μίας κοινά αποδεκτά λύσης, η οποία θα διασφάλιζε μελλοντικά την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα
Πιστεύοντας, καταλήγει ο κ. Μήτρου, ότι έχετε κατανοήσει πλήρως το εύρος και τη σοβαρότητα και με την οποία αντιμετωπίσαμε το θέμα και θεωρώντας ότι μέλημά όλων μας είναι η άμεση διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος παρακαλούμε να επανεξετάσετε τη δυνατότητα προένταξης των απαραίτητων μελετών για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα.”.
Σημειώνεται ότι από την ΤΕΔΚ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων προτείνεται:
Για το τμήμα αποκομιδής που περιλαμβάνει προσωρινή αποθήκευση, συλλογή και μεταφορά των αστικών απορριμμάτων έως και την πλησιέστερη θέση τελικής διάθεσης η υποχρέωση παραμένει στους ΟΤΑ. Ενισχύονται απλώς οι ΟΤΑ με πρόσθετο εξοπλισμό σε απορριμματοφόρα και κάδους
Τμήμα μεταφόρτωσης και τελικής διάθεσης
Προτείνονται 2 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
Ένας στη θέση Τσικρί Παπά Λάκκες Δ. Ζαγοράς και ένας στη θέση Κέγκυρο Δ. Αλμυρού
Προτείνονται επίσης 5 ΧΥΤΑ Ένας στη θέση Καβάλα –Ρόδες Δ. Αργαλαστής, ένας στη θέση Κάκαβος, ένας στη θέση Λάκκος –Αλόννησος, ένας στη θέση Ζορπάδες-Σκιάθος και ένας στη θέση Κεντριάς –Σκόπελος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου