ΤΟΠΙΚΑ

Η ελληνική ταινία του DVD ήταν… ερωτική

η-ελληνική-ταινία-του-dvd-ήταν-ερωτική-851206

Σοκ έπαθε Βολιώτισσα, όταν αγόρασε πριν από λίγες ημέρες περιοδικό με τηλεοπτική ύλη και δώρο DVD που αντί να περιέχει κοινωνική ελληνική ταινία του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου που διαφήμιζε, περιείχε ελληνική ταινία με ερωτικές σκηνές. Και όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν και η μοναδική που έπαθε σοκ.
Ειδικότερα, το περιοδικό «Τηλέραμα» στο τεύχος 1560 (27 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2007), προσέφερε σε πακέτο μαζί με το περιοδικό το ωροσκόπιο και DVD με την ελληνική ταινία «Τέσσερις Νύφες και ένας Γαμπρός». Όταν η καταγγέλλουσα έβαλε να δει την ταινία, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για την ταινία με τίτλο «Διακριτική γοητεία των αρσενικών». Η ίδια αμέσως υπέβαλε έγγραφη καταγγελία στο Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΜ, προχθές και η υπηρεσία άμεσα επισκέφθηκε περίπτερα και καταστήματα πώλησης του περιοδικού. Οσα το διέθεταν, γιατί από τα περισσότερα είχε εξαντληθεί, αγόρασε τρία περιοδικά και προχωρώντας στην αναπαραγωγή του περιεχομένου διαπίστωσε ότι τα δύο από αυτά περιείχαν την ταινία της Ολγας Μαλαία και το ένα την ελληνική ταινία του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου.
Σημειώνεται ότι στις ενδείξεις της συσκευασίας που περιείχε το DVD, όσο και πάνω στον ψηφιακό δίσκο, η σχετική φωτογραφία αναφερόταν στην ελληνική ταινία, με αποτέλεσμα ο αγοραστής να μην μπορεί να προβλέψει το σενάριο της ταινίας.
Η υπηρεσία της ΝΑΜ σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του ΥΠ.ΑΝ., θα προχωρήσει τόσο στην ποινική δίωξη των υπευθύνων διακίνησης του εν λόγω περιοδικού, σύμφωνα με την νομοθεσία περί ασέμνων όσο και στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2252/94 «Προστασία των Καταναλωτών».
Όπως αναφέρει το Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΜ οι καταναλωτές που πιθανόν έχουν προμηθευτεί το παραπάνω περιοδικό με το DVD να το προβάλλουν για να επιβεβαιώσουν αν περιέχει την ελληνική ταινία ή εκείνη του ερωτικού περιεχομένου, ώστε να το έχουν υπόψη τους προς αποφυγή χρήσης του από παιδικές ηλικίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου