ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο μηχανικός Λ. Αλεξάνδρου

εφυγε-ο-μηχανικός-λ-αλεξάνδρου-851206

Ενα επίλεκτο μέλος της κοινωνίας του Βόλου, ο Λευτέρης Αλεξάνδρου, έφυγε προχθές από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, αλλά και σε όσους είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν.
Ο Λευτέρης Αλεξάνδρου, γεννήθηκε το 1934 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από Έλληνες γονείς, και αφού ολοκλήρωσε το Δημοτικό στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας, φοίτησε στο Αβερώφειο Γυμνάσιο – ένα από τα σημαντικότερα σχολεία της ελληνικής διασποράς- και έπειτα εισήχθη στο Πολυτεχνείο Αλεξάνδρειας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, ως μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Το 1958 προσελήφθη στη ΔΕΗ και αμέσως ανέλαβε το Τμήμα Μελετών και Κατασκευών, ήταν δε αυτός που μελέτησε και εγκατέστησε το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Στο Βόλο έρχεται το 1960, ενώ στα χρόνια της επταετίας, “κυνηγήθηκε” από την υπηρεσία του με αρκετές δυσμενείς μεταθέσεις. Επέστρεψε ωστόσο μετά τη μεταπολίτευση και άφησε την “σφραγίδα του” στην εξέλιξη της ΔΕΗ και ειδικά του Τμήματος Μελετών και κατασκευών της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Νυμφεύθηκε τη Μαρία Τσικρίκη- κόρη του αείμνηστου γιατρού Τσικρίκη- και απέκτησαν μαζί δύο κόρες την Ουρανία – Ηρώ δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Παν. Θεσσαλίας και της ALPHA BANK, σύζυγο του γνωστού πολιτικού μηχανικού Ιορδ. Γιαντζή, και την Ελένη, αρχιτέκτονα Μηχανικό που διδάσκει σήμερα στο ΕΜΠ ως λέκτορας και παράλληλα είναι εργαστηριακός συνεργάτης, σύζυγος του διακεκριμένου οφθαλμίατρου Γ. Χαρώνη που έχει συστήσει στην Αθήνα το μεγαλύτερο οφθαλμολογικό κέντρο, Athens Vision.
Ο Λευτέρης Αλεξάνδρου ευτύχησε να δει τα παιδιά του πολύ καλά αποκατεστημένα που του χάρισαν και δύο εγγόνια. Έχαιρε της εκτίμησης των Βολιωτών ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κινηματογραφικής λέσχης Βόλου, μέλος χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Ομίλου Αντισφαίρισης. Από το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας είχε τιμηθεί πριν από λίγα χρόνια για την προσφορά του.
Ο “Ταχυδρόμος” εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου