ΤΟΠΙΚΑ

Υστερία στο Βόλο για τη… φραπελιά

υστερία-στο-βόλο-για-τη-φραπελιά-851206

Μαζική υστερία έχει καταλάβει και τους Βολιώτες αναφορικά με τις θαυματουργές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς, που τις τελευταίες μέρες μονοπωλεί τα τηλεοπτικά “παράθυρα” με μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι ιάθηκαν από βαριές ασθένειες χρησιμοποιώντας αλεσμένα φύλλα ελιάς, τα οποία ανακατεύονται με νερό και στη συνέχεια, αφού στραγγιστεί το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιούνται ως φάρμακο από αυτούς που υποφέρουν από χρόνιες αλλά και από ανίατες ασθένειες.
Ενδεικτικό της υστερίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών δεν προλαβαίνουν να δίνουν παραγγελίες για την προμήθεια των μπλέντερ που χρησιμοποιούνται από τους “ασθενείς” για την παρασκευή του… φαρμάκου, ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση και στα καταστήματα με βότανα, με τα 200 γραμμάρια φύλλων ελιάς να πωλούνται προς 12,5 ευρώ! Βλέποντας την υστερία των ηλικιωμένων τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους στις κλασικές αγορές και ομάδες αθιγγάνων που προμηθεύουν, με το… αζημίωτο φυσικά, το καταναλωτικό κοινό με… ματσάκια από φύλλα ελιάς. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για κατάσταση μαζικής υστερίας.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί όμως και στα ιατρεία του Βόλου, με τους ασφαλισμένους να επιμένουν να πληροφορηθούν από τους γιατρούς τους λεπτομέρειες για τις θαυματουργές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς.
“Είναι μαζική υστερία αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΌΜΟ ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και ένας από τους πιο γνωστούς παθολόγους του Βόλου, κ. Νίκος Ζαρκάδας, ο οποίος εις μάτην προσπαθεί να ρίξει τους τόνους από το μεγάλο θόρυβο των τελευταίων ημερών. “Δεν πρέπει, λέει, να πειθόμαστε τόσο εύκολα από διάφορους τυχάρπαστους. Επιτέλους, κάποια στιγμή, υπογραμμίζει ο κ. Ζαρκάδας, θα πρέπει και στη χώρα μας, οσάκις συμβαίνουν τέτοια θέματα, να παρεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές και να μην επιτρέπουν να δημιουργούνται οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που ζούμε τις τελευταίες μέρες και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου