ΤΟΠΙΚΑ

Νίκη πρόκρισης στους «16» ψάχνει σήμερα ο Αρης στην Ευρωλίγκα

νίκη-πρόκρισης-στους-16-ψάχνει-σήμερα-851206

Η τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης της Ευρωλίγκα βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση, τον Ολυμπιακό να έχει επίσης προκριθεί στη φάση των «16», αλλά να παλεύει για την δεύτερη καλύτερη θέση της κανονικής περιόδου που θα τον θέσει επικεφαλής ομίλου στην κλήρωση και τον Αρη να μην έχει ακόμη στα χέρια το μαγικό χαρτάκι, αλλά να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση.
Μόνο ο Αρης αγωνίζεται σήμερα από τις τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση, όταν υποδέχεται στις 20:45 την Μπαρτσελόνα του Μιχάλη Κακιούζη στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Γ΄ ομίλου. Την Κολωνία υποδέχεται αύριο στις 21:15 ο Ολυμπιακός για την τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι επίσης αύριο στις 21:15 για τον Β’ όμιλο.
Συγκεκριμένα, ο Αρης θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι στους «μπλαουγκράνα», αποτέλεσμα που τον στέλνει άμεσα στη φάση των «16». Ακόμη και με ήττα πάντως από την Μπαρτσελόνα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ελπίζει σε πρόκριση αρκεί η Μπενετόν Τρεβίζο να επικρατήσει εκτός έδρας της Νάπολι στον ιταλικό εμφύλιο. Δύο είναι οι πονοκέφαλοι για τον Αρη: Ο Ιταλός τεχνικός, Αντρέα Ματσόν παρέμεινε κλινήρης με πυρετό και οδηγίες στη θέση του έδωσαν οι άμεσοι συνεργάτες του, Θανάσης Παπαχατζής και Δημήτρης Νικολαΐδης. Ακόμη και με πυρετό πάντως, ο Ματσόν θα βρίσκεται σήμερα όρθιος στον πάγκο του Άρη στον πλέον κρίσιμο αγώνα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Εκτός του Ιταλού, οι Θεσσαλονικείς, έχουν να «πονοκεφαλιάζουν» εν όψει Μπαρτσελόνα και για τον Αλεξ Σκέιλς λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο του. Δεδομένο, πάντως, σε ό,τι αφορά το αυριανό παιχνίδι, είναι η δυναμική συμπαράσταση των φιλάθλων του Άρη, οι οποίοι αναμένεται και πάλι να γεμίσουν ασφυκτικά το Αλεξάνδρειο. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει μία θέση από τις 16 προνομιούχες που οδηγούν στην επόμενη φάση. Οι Καταλανοί διατηρούν -έστω και ελάχιστες ελπίδες- να καταλάβουν τη δεύτερη καλύτερη θέση της Α΄ φάσης και στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν αποφασισμένοι για το «διπλό».
Ο Παναθηναϊκός μετρά δύο διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση -τις μοναδικές του- και έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, στο Τελ Αβίβ ουσιαστικά πηγαίνει για… τουρισμό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναμένεται να πάρει μαζί του τους Δήμο Ντικούδη και Νίκο Χατζηβρέττα που προέρχονται από τραυματισμό. Τέλος, ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή απέναντι στην ουραγό του Α΄ ομίλου, Κολωνία στο ΣΕΦ την Πέμπτη, αλλά εκτός από δική του νίκη απέναντι στους Γερμανούς θέλει πάση θυσία ήττα της Ντιναμό Μόσχας στην Πόλη από την Εφές Πίλσεν. Οι Ρώσοι ισοβαθμούν με τους «ερυθρόλευκους» με 9 νίκες – 4 ήττες, αλλά καθώς την περασμένη εβδομάδα πήραν τη διαφορά των 13 πόντων στη Μόσχα με την οποία είχαν ηττηθεί στο ΣΕΦ, θα έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεδομένη είναι η απουσία του τραυματία Βρίμπισα Στεφάνοφ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου