ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια κινητοποιήσεων… με μπλόκο στην ΠΑΘΕ

συνέχεια-κινητοποιήσεων-με-μπλόκο-σ-851206

Σε αποκλεισμό των διοδίων Μοσχοχωρίου στα όρια των Νομών Λάρισας και Μαγνησίας για δύο ώρες προχωρούν σήμερα φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στην ψήφιση στη Βουλή της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Οι φοιτητές που θα αποκλείσουν την εθνική οδό για δύο ώρες θα μοιράσουν έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις τους για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Χθες πραγματοποιήθηκε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από το Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το οποίο διήλθε από κεντρικές οδούς της πόλης με προορισμό τη Νομαρχία.
Οι 300 περίπου φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών οργανώσεων, φωνάζοντας συνθήματα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, τόνιζαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της ψήφισης του επίμαχου άρθρου του Συντάγματος.
Την Παρασκευή οργανώνεται συναυλία στις 9:30 το βράδυ στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ενώ το Σάββατο στις 7 το απόγευμα εκδήλωση-συζήτηση στο Μεταξουργείο ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ κ. Παναγόπουλο που θα βρίσκεται στο Βόλο.
Τόσο το συντονιστικό όργανο των φοιτητών όσο και η Πρωτοβουλία Μαγνησίας για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος πιέζουν να ανασταλούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του Π.Θ. ώστε να μεταφερθεί γι αργότερα η εξεταστική περίοδος.
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να συγκληθούν νέες έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για τη δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ηδη δέκα στα δώδεκα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τελούν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε κατάληψη διαρκείας, ενώ δεν συμμετέχουν στις καταλήψεις τα τμήματα Ζωικής Παραγωγής και του Οικονομικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου