ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση για το άρθρο 16 στο ΠΑΣΟΚ

ενταση-για-το-άρθρο-16-στο-πασοκ-851206

Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προχθές, όταν κορυφαία στελέχη του κόμματος, απόντος του Γ.Παπανδρέου, εξαπέλυσαν πυρά κατά αλλήλων για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το θέμα των ΧΥΤΑ.
«Φωτιές» άναψε η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου για «απατεώνες» που έκανε όταν αναφέρθηκε στη στάση των βουλευτών του Υπόλοιπου Αττικής του κόμματος -και όχι μόνο- στο θέμα των ΧΥΤΑ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε κατά τη συνεδρίαση να επαναφερθεί ο σχεδιασμός των κυβερνήσεων Σημίτη για τους ΧΥΤΑ και την Αττική.
Στη συνέχεια προσέθεσε ότι σε αυτόν σχεδιασμό, εκτός του κ. Πάγκαλου, δεν συμφωνεί κανένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τουΣΥΝ που εκλέγονται στο Υπόλοιπο Αττικής, γιατί δύο εκ των προτεινόμενων ΧΥΤΑ θα γίνουν σε Κερατέα και Γραμματικό.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Πάγκαλος λέγοντας ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του -κατονόμασε και την Εύη Χριστοφιλοπούλου – ουσιαστικά δημαγωγούν αφού συμμερίζονται τις αντιδράσεις των κατοίκων για ψηφοθηρικούς λόγους.
Αρθρο 16
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ανδρέα Λοβέρδου για το άρθρο 16.
Την αντιπαράθεση πυροδότησε σχόλιο του Φ.Πετσάλνικου ότι 1.000 πανεπιστημιακοί τάσσονται υπέρ της αλλαγής του άρθρου. Τότε, παρενέβησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για 287 που αντιδρούν στην ψήφιση του άρθρου τώρα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης με έντονο ύφος επέμεινε ότι πρόκειται για 1.000 πανεπιστημιακούς που συμφωνούν με την αναθεώρηση και ο κ. Λοβέρδος του είπε:
«Τι είναι αυτά που λες; Ενημερώνεις μονομερώς και λάθος. Στις τρεις εκδηλώσεις που έγιναν για το άρθρο 16 τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Όσο για την εκδήλωση της Αγ.Παρασκευής όπου πήγες και μίλησες το κοινό ήταν μοιρασμένο».
«Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μόνο κάποια μέλη του ΚΚΕ έκαναν φασαρία» απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης και το θέμα έκλεισε εκεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου