ΤΟΠΙΚΑ

Υπόμνημα Νομάρχη για τη μικροκαρπία

υπόμνημα-νομάρχη-για-τη-μικροκαρπία-851206

Υπόμνημά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευ. Μπασιάκο, απέστειλε ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Αποστόλος Παπατόλιας, ζητώντας τη στήριξη του εισοδήματος των μηλοπαραγωγών του Πηλίου, με την άμεση καταβολή ενίσχυσης, εξαιτίας του προβλήματος της μικροκαρπία όπως συνέβη κατά τα έτη 2005 από τον ΕΛΓΑ και 2000, 2001, 2002 και 2003 από τα προγράμματα ΠΣΕΑ.
Στο υπόμνημα που αποτελεί την συνέχεια της συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νομαρχία για τις διαστάσεις του φαινομένου της μικροκαρπίας, ο Νομάρχης, ζητά χρηματοδότηση από το ΕΘΙΑΓΕ για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος για τη διαπίστωση των αιτιών του προβλήματος και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, να ενταχθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος σε Κοινοτικό ή Εθνικό πρόγραμμα για οριστική ανακούφιση των πληγέντων μηλοπαραγωγών.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας, υπογραμμίζει ότι η εμφάνιση της μικροκαρπίας στα μήλα ήταν έντονη και το 2006 σε όλες τις περιοχές του Πηλίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος των μηλοπαραγωγών.
«Το μακροχρόνιο του προβλήματος καθιστά αναγκαία την επικέντρωση της προσοχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο φλέγον ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλανίζει μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές του Νομού», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας και ζητά και προσωπική συνάντηση με τον Υπουργό, το συντομότερο δυνατό, για λεπτομερή ανάλυση τόσο του προβλήματος όσο και των λύσεων που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου