ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τιμές «φωτιά» στα καύσιμα στις Βόρειες Σποράδες

τιμές-φωτιά-στα-καύσιμα-στις-βόρειε-67800

Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των υγρών καυσίμων στις Βόρειες Σποράδες, με την τιμή της αμόλυβδης να φτάνει στα 2,40 ευρώ, προκαλώντας… ίλιγγο στους καταναλωτές. Ρεκόρ στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, με το ράλι ανόδου της ακρίβειας να συνεχίζεται και την ανησυχία σε πρατηριούχους και καταναλωτές να χτυπά «κόκκινο».

Σε τιμή ρεκόρ η αμόλυβδη, πωλείται 2,392 ευρώ στις Β. Σποράδες, με την τιμή στην Αλόννησο να αγγίζει τα 2,46 ευρώ. Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται 1,721 ευρώ και οι πρατηριούχοι γίνονται αποδέκτες της δυσφορίας του κόσμου, των καταναλωτών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με πρατηριούχους των Βορείων Σποράδων, καταγράφοντας την ανησυχία τους για τις αυξήσεις στις τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων, που έχουν, πλέον, ξεφύγει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Με την ευχή και την προσδοκία ότι μετά τις υπέρογκες αυξήσεις θα ακολουθήσει σταδιακή αποσυμφόρηση των τιμών, πρατηριούχοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα νησιά, εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η επιβίωση του κλάδου.

Στη Σκιάθο, ειδικότερα, το πετρέλαιο θέρμανσης «σκαρφάλωσε» χθες στο 1,75 ευρώ, με το πετρέλαιο κίνησης στα 2,30 ευρώ και την αμόλυβδη στην τιμή ρεκόρ των 2,39 ευρώ.

Στη γειτονική Σκόπελο η αμόλυβδη πωλείται κατά μέσο όρο 2,40 ευρώ, το πετρέλαιο θέρμανσης 1,75 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης 2,25 ευρώ.

Τσουχτερές οι τιμές των καυσίμων και στην Αλόννησο, με τις αυξήσεις «φωτιά» να μεταφράζονται σε 2,46 ευρώ για την αμόλυβδη, 2,35 για το πετρέλαιο κίνησης και 1,86 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αποδέκτες της δυσφορίας των καταναλωτών γίνονται, στο μεταξύ, οι πρατηριούχοι, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ενδεικτική η δήλωση του Κωνσταντίνου Μιτζέλου, πρατηριούχου από τη Σκιάθο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και του προβληματισμού των καταναλωτών. Ολοι ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση των τιμών. Σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτοφανείς οι τιμές στα καύσιμα. Υπάρχει έντονη ανησυχία στον κλάδο, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί. Μακάρι να αποτελέσει τονωτική ένεση το καλοκαίρι».

Στο «κόκκινο» οι τιμές σε όλη τη Μαγνησία, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της περιοχής Βάσω Κοντοχρήστου να εκφράζει την ανησυχία της, για τις διαρκείς ανατιμήσεις. Με τον μέσο όρο της τιμής της αμόλυβδης στη Μαγνησία να αγγίζει τα 2,10 ευρώ και την κούρσα των αυξήσεων να συνεχίζεται με ξέφρενους ρυθμούς, οι πρατηριούχοι ανησυχούν, παρατηρώντας την μείωση των πωλήσεων, που πυροδοτεί έντονο προβληματισμό σε όλο τον κλάδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου