ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για τη συμβολή του Ρήγα

εκδηλώσεις-για-τη-συμβολή-του-ρήγα-851206

Εκδηλώσεις και αφιερώματα, προκειμένου να αναδειχθεί η μεγάλη συμβολή του Ρήγα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Δήμο Φερών, με αφορμή τον εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννηση του διαφωτιστή, επαναστάτη και εθνομάρτυρα.
Στο πλαίσιο του συντονισμού των εκδηλώσεων στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκροτηθεί διευρυμένη διαρκής Οργανωτική Επιτροπή σε νομαρχιακό επίπεδο, με στόχο να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανακήρυξη του έτους 2007 ως έτους Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και για να εκπονήσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου, πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών για τους εορτασμούς, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ρήγα. Παράλληλα θα συντονίζει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού,.
Ακόμη η επιτροπή θα προσπαθήσει να διεκδικήσει πόρους από το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους φορείς για την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος που θα εκπονηθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου