ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τι να σου κάνουν οι εκλογές…

“Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τον υπερδανεισμό των ελληνικών νοικοκυριών”. Πώς η κυβέρνηση αποκωδικοποιεί αυτό το “σήμα”; Με τον ίδιο τρόπο που ερμηνεύει τη μη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την πρωτοφανή ανεργία κάτω των 25 ετών, την κατάσταση στην Παιδεία και την Υγεία, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς…
Αντιμετωπίζονται όλα αυτά με μια αναβάπτιση στην κολυμπήθρα των εκλογών;

Φ.Τ.
Για τη λειψυδρία

Θυμάμαι ελάχιστα ένα “ανέκδοτο” που αφορούσε δύο αντίπαλους πολιτικούς (στην Ελλάδα αντίπαλοι είναι οι πολιτικοί, όχι οι πολιτικές) περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο ένας είχε ένα κάποιο πολιτικό πρόγραμμα και διεκδικούσε την πρωθυπουργία. Ο άλλος δεν είχε τίποτα κι όταν τον ρωτούσαν τι αντιπροτείνει στις προτάσεις του αντιπάλου του, απαντούσε… παροιμιωδώς: “Ακριβώς τα αντίθετα!”
Ας μη δούμε το ίδιο έργο στο δημοτικό συμβούλιο όταν το θέμα θα αφορά στο νερό. Δε χρειάζονται εδώ παιχνίδια. Χρειάζεται ενεργοποίηση, άμεσα μέτρα και σύμπνοια για να μην πούμε το νερό νεράκι…

Φ.Τ.

Δε θέλει ανταλλάγματα

Προφανώς κάνοντας χιούμορ είχαμε αναφέρει σε παραπολιτικό σχόλιο του προηγούμενου Σαββάτου ότι ο κ. Νάσιος, υποψήφιος Δήμαρχος Ζαγοράς, αν διοριζόταν κι αυτός σύμβουλος μαζί με τους έξι που ανέλαβαν ανάλογα καθήκοντα, δεν θα υπήρχε καμία πολιτική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Ασφαλώς ο κ. Νάσιος δεν αποζητάει κανενός είδους αντάλλαγμα, αφού ο ίδιος είναι υπάλληλος του ΟΤΕ και εκείνο που μας διαβεβαίωσε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο να μην το λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι να μην επιβραβεύονται όσοι πήγαν κόντρα στις επιθυμίες των φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ Ζαγοράς. Δε διαφωνούμε ότι η πικρία του είναι δικαιολογημένη.
Χ.Μ.

Τώρα θυμήθηκαν;

Διαχρονικά τούτη η εφημερίδα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα, χωρίς να εξετάσουμε ποιος είναι δημοτική αρχή και ποιος αντιπολίτευση. Κατηγορηθήκαμε ότι ασκούμε σκληρή κριτική σε αντιπάλους και ότι υποσκάπτουμε ακόμα και φίλους! Επειδή ορισμένοι λειτουργούν αποκλειστικά ως νεροκουβαλητές εσφαλμένα νομίζουν ότι έτσι όλοι λειτουργούν. Στα ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και τα βασικά αγαθά της ζωής δε χωρούν ούτε φιλίες ούτε μικροσυμφέροντα. Τώρα ξύπνησαν και όλοι ανησυχούν. Μάλιστα θέλουν να τους πιστέψουν ότι η ανησυχία τους είναι γνήσια και πηγάζει από ενδιαφέρον για την πόλη και τους πολίτες.
Χ.Μ.

Τι κατάντια Θεέ μου!

Η άνυδρη Κύπρος και το σχεδόν ερημοποιημένο Ισραήλ έχουν βρει τρόπους εδώ και χρόνια να λήξουν το πρόβλημα της άρδευσης. Ο Βόλος με τους χείμαρρους και τα ρυάκια, με το Πήλιο και τις χιονοπτώσεις δεν βρήκε ούτε τα προγράμματα, ούτε τις μελέτες ούτε τους πόρους να δημιουργήσει ένα δίκτυο λιμνοδεξαμενών και μικρών ταμιευτήρων και τώρα αντιμετωπίζει το επικίνδυνο φάσμα της λειψυδρίας. Καλά ρε παιδιά, πού χάθηκαν όλοι αυτοί οι πολυδιαφημισμένοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των έργων, που τους συναντούσαμε στα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια; Βέβαια αυτοί θα κάνουν μπάνιο σε καμιά πισίνα, πού να τρέχουν σε λιμνοδεξαμενές;
Χ.Μ.

Φαλακρά τα δέντρα

Με αυτήν την υστερία με τα φύλλα ελιάς κινδυνεύουν να μείνουν καραφλά και τα ελαιοπερίβολα του Πηλίου. Υπάρχει φόβος να ξυπνήσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο που θα μετατρέψει την ελιά μετά από τόσους αιώνες από αειθαλές σε φυλλοβόλο δέντρο. Αν δεν σταματήσει αυτή η ανίερη προπαγάνδα από τις τηλεοράσεις θα το δούμε και αυτό.
Χ.Μ.

Τον ψάχνουν τα κανάλια

Φαίνεται ότι ο Αντινομάρχης περιβάλλοντος κ. Ντίτορας δεν επιζητεί το λεγόμενο πεντάλεπτο της δημοσιότητας. Έτσι εξηγείται και η δυσκολία του να κάνει δηλώσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία εύλογα διαμαρτύρονται, αφού θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Στον κ. Ντίτορα που είναι καινούργιος στη δημόσια ζωή του τόπου λέμε ότι η δημοσιότητα είναι σαν τη φωτιά, στη σωστή απόσταση λειτουργεί ως τζάκι, αν την πλησιάσεις πάρα πολύ, λειτουργεί ως φούρνος που μπορεί να σε ψήσει. Πρέπει να βρει μια σχέση ισορροπίας με τα τοπικά ΜΜΕ.
Χ.Μ.

Ο κατάλληλος άνθρωπος

Κάτι είχε υποψιαστεί ο Αλέκος Βούλγαρης όταν τοποθετούσε ειδικό του σύμβουλο τον Γιώργο Κοσμίδη. Οχτώ νταν και καμιά δεκαριά μαύρες ζώνες έχει ο δάσκαλος. Αχρείαστες να είναι, αλλά να που καμιά φορά χρειάζονται και οι γνώσεις του καράτε. Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δάσκαλος πιστεύει στο διάλογο και την πειθώ και όχι σε οτιδήποτε άλλο…
Χ.Μ.

Ακόμα περιμένουμε

Τρέχουν οι Βολιώτες να κάνουν συμβόλαια αγοράς σπιτιών τρομαγμένοι από τις νέες αντικειμενικές αξίες που έρχονται. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει αρχικά ότι μέχρι το τέλος του 2006 θα είναι γνωστές οι νέες αντικειμενικές αξίες. Στη συνέχεια ζήτησε παράταση (από τη σημαία φυσικά) ανακοινώνοντας ότι οι νέες αντικειμενικές αξίας θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιανουαρίου. Σήμερα, καλό μήνα να έχουμε, είναι πρώτη Φεβρουαρίου, αλλά αντικειμενικές αξίες δε φαίνονται στον ορίζοντα. Τελικώς μάλλον έχουν χαθεί οι αξίες γενικώς.
Χ.Μ.

Ιδωμεν
Ο Σταύρος Μητσικώστας στοιχημάτιζε χθες ότι η Μονάδα βιοαερίου μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις μήνες, ωστόσο ο νέος πρόεδρος του ΧΥΤΑ, Γιάννης Κουρτίνας, μάλλον είναι επιφυλακτικός, αφού υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για να τελειώσουν τόσο γρήγορα.
Πάντως ο ΧΥΤΑ θα ασχοληθεί σύντομα και με το θέμα που αφορά στις οφειλές των ΟΤΑ στο Σύνδεσμο και οι οποίες είναι πολλές. Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.
Β.Κ

Περί
παλαιοκομματισμού
Κουράγιο παιδιά… έχετε δρόμο ακόμη μέχρι τη δόξα.. Η παραίνεση προς αιρετούς και άλλους που θέλουν να αποκτήσουν αιρετό αξίωμα και τρέχουν και δεν φτάνουν από πίτα σε πίτα και από χορό σε χορό. Και μέχρι να τελειώσουν οι ευχές για την νέα χρονιά, θα αρχίσουν οι αποκριάτικοι χοροί, οπότε νέος αγώνας δρόμου. Μ αρέσει κατά τα άλλα που οι νεωτερίζοντες σε δηλώσεις τους… αφορίζουν τον παλαιοκομματισμό και η τακτική που ακολουθούν ή αλλιώς η πεπατημένη είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν. Και ξανά προς τη δόξα τραβά…
Β.Κ

Στο ψάξιμο
Εγκυρες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης έλεγαν χθες ότι πουρνό- πουρνό στη Νομαρχία έψαχναν να βγάλουν άκρη με αφορμή το σχόλιο για τις καραμπόλες που προκαλεί η είσοδος του Φώτη Ζεμπέκη στο Νομαρχιακό συμβούλιο.
Κάποιοι μάλιστα από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας άρχισαν να ιδρώνουν. Τελικά ο μόνος χαλαρός είναι ο Φώτης Ζεμπέκης, που πλέον απολαμβάνει τη νέα του ιδιότητα και δικαίως, αφού εξαρχής δικαιούνταν να συμμετέχει στο συμβούλιο.
Β.Κ

Η ουσία
Μπορεί ο Αν. Στρατηγόπουλος για λόγους τυπικούς… όπως εξηγούσε μετά τη συνεδρίαση της δημαρχιακής, να ψήφισε λευκό στο θέμα του Π.Δ. για τους χώρους στάθμευσης στα κέντρα εστίασης, υπάρχει όμως και η ουσία, ότι από το 2001 η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν καταπιάστηκε, ως όφειλε, με το συγκεκριμένο θέμα.
Ε, μέσα σε είκοσι μέρες δεν μπορεί κανείς να αξιώνει από τη νέα δημαρχιακή επιτροπή να λύσει το πρόβλημα.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου