ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Συμπαθάτε για τη διακοπή στη διασκέδαση, αλλά για ποιο θέμα θα είχατε την απαίτηση να ανοίξει κουβέντα ο Μιχαλολιάκος με ξένους υπουργούς; Για τους νέους σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, για τα σύγχρονα πολιτιστικά ρεύματα ή, έστω, για τις κλιματικές αλλαγές;

Αλλωστε ως «πέμπτος στην ιεραρχία του κόμματος» ο αξιότιμος υφυπουργός μέχρι τον τομέα του ποδοσφαίρου είχε δικαιοδοσία να συζητήσει. Για τα σοβαρότερα υπάρχουν οι υπουργοί, όπως Πολύδωρας και Γιακουμάτος, για παράδειγμα.

Για να μαζευτούν τέτοιες διαρροές βουλευτών στις ψηφοφορίες της Βουλής, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έπρεπε να βάλει ο Καραμανλής τον Μπομπ το Σφουγγαράκη.

«Οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι τρεις ψηφοφορίες το πολύ, είναι η αλήθεια. Μετά, ασπάζονται τη συνείδηση του κόμματος.

Πώς γίνεται με μικρή αγοραστική δύναμη, ως καταναλωτές-μισθωτοί, να έχουμε υψηλά επίπεδα αγορών; Απλώς, είμαστε πλέον πλούσιοι αλλά δεν το γνωρίζουμε, όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο επιφανής οικονομολόγος Αλογοσκούφης.

Το ότι ενώ ξοδεύουμε πολλά τρώμε όμως ελάχιστα, εξηγείται από το επίσης απλό γεγονός ότι ο γαύρος (για παράδειγμα) δικαιούται να τυλίγεται μόνο σε πτυχίο του LSE, με την τιμή που έχει.

Μια ευκαιρία είχαμε κι εμείς να αναπτύξουμε λίγο τον χειμερινό τουρισμό μας και τη χάσαμε. Η σύνοδος των πρυτάνεων δε γίνεται στο Βόλο, αλλά στο Καστρί. Ακόμη ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο θα περάσουμε, επειδή δεν αντέχουμε το ξύλο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όποτε ο Αλεξόπουλος διαβάζει για μοναδική υποψηφιότητα Αρέθα για την ΤΕΔΚ, χαμογελά μυστηριωδώς. Μάλλον κατεβαίνει και ανατρέπει για άλλους υπολογισμούς και για άλλους ισολογισμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου