ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τα σχολεία των φυλακών

ημερίδα-για-τα-σχολεία-των-φυλακών-851206

Σχολεία που λειτουργούν μέσα σε φυλακές. Εκεί που η γνώση δεν έχει όρια, εκεί που οι μαθητές δεν έχουν χρώμα, εκεί που οι πολιτισμοί βρίσκουν σημείο επαφής.
Είναι το θέμα ημερίδας, ανοιχτής στο κοινό, που διοργανώνει το Γυμνασιακό Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου στις Φυλακές Βόλου, ως ένας από τους συντονιστές της 2ης τυπικής συνάντησης των Ευρωπαίων εταίρων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – Δράση Grundtvig 2.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 9.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνεται ο καθηγητής εγκληματολογίας Ιωάννης Πανούσης, που θα αναπτύξει το θέμα των δικαιωμάτων των κρατουμένων και του ρόλου της εκπαίδευσης.
Μετά τους χαιρετισμούς ο διευθυντής του Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου Άγγ. Μιχόπουλος θα παρουσιάσει με ομιλία του το σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την κοινωνική λειτουργό του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου Μαρία Καλαμίδα για την εκπαίδευση και τον σωφρονισμό από την οπτική της κοινωνικής υπηρεσίας και την καθηγήτρια φιλόλογο Αποστολία Κοτζαγιώτου για το νέο πρόσωπο της δράσης «Σωκράτης».
Στη διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν εταίροι από Γερμανία Κύπρο, Ιταλία, Πολωνία και Νορβηγία παρουσιάζοντας τα ιδρύματα που συμμετέχουν στην σύμπραξη “SONART”.
Ομιλία θα γίνει και από τον πρόεδρο του συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» π. Θεόδωρου Μπατάκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου