ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπρόσωποι του Έθνους ή… φαντάροι;

αντιπρόσωποι-του-έθνους-ή-φαντάροι-851206

Ομολογώ, κ. Πρόεδρε, ότι δεν την αντιλαμβάνομαι αυτή τη διοχετευμένη υπογείως «έκφραση δυσαρέσκειας του Μαξίμου», για την άρνηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να αποδεχθούν την αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ήδη παρά τις πρόνοιες που είχε νομοθετήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και είχε επικυρώσει με τη δική του αναθεώρηση ο Ανδρέας Παπανδρέου, το φυσικό μας περιβάλλον και πρωτίστως τα δάση, διότι περί αυτών πρόκειται, έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από πολυτελείς -και αείποτε απείραχτους- ιδιοκτήτες που έχουν υψώσει εντός αυτών τις βιλάρες ή τα κοτέτσια τους. Ακόμη δε περισσότερο οι έρημες οι δασικές εκτάσεις, τα πρώην δάση δηλαδή, που με τους θάμνους τους έστω προσφέρουν καταφύγιο σε ό,τι απόμεινε από την πανίδα μας.
Αν κάτι χρειάζεται «αλλαγή» και «αναθεώρηση» ως προς το άρθρο 24 του Συντάγματος, είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το γράμμα και το πνεύμα του από τα όργανα της πολιτείας. Από εκείνους δηλαδή που λαδώνονται για να κάνουν τα στραβά μάτια. Αλλά και από τους πολιτευόμενους, είτε πρόκειται για την κεντρική εξουσία είτε για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι για την εξασφάλιση του επιούσιου «σταυρού» αναχαράζουν την επιχειρηματολογία όσων αγόρασαν από επιτήδειους δασικές εκτάσεις με την υπόσχεση ότι «έχουν τα μέσα να τις αποχαρακτηρίσουν» και να βγάλουν άδειες κατάτμησης. Δηλαδή οικοπεδοποίησης.
Αλλά σήμερα δε θα σταθώ στην περιβαλλοντική ουσία της υπόθεσης, που αφορά όσα έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας, -και ας με συγχωρήσουν π.χ. τα μέλη του οικοδομικού συνεταιρισμού νεκροθαφτών Αττικής που διεκδικούν την οικοπεδοποίηση των πουρναριών εγγύς της Αράχοβας, που έγινε «ιν».
Σήμερα θέλω να πω πόσο με ενοχλεί η υποκρισία να αποδέχεστε την διαφοροποίηση βουλευτών της αντιπολίτευσης για το άρθρο 16, αλλά να αξιώνετε να ψηφίσουν «ως λόχος συντεταγμένος» οι δικοί σας βουλευτές όταν πρόκειται για το άρθρο 24.
Η συνταγματική υποχρέωση του βουλευτή να εκπροσωπεί το έθνος και όχι το κόμμα και το συνταγματικό του δικαίωμα να ενεργεί κατά συνείδηση, δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τον φούρνο τού Χότζα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου