ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Νέας Ιωνίας με UNESCO

συνεργασία-νέας-ιωνίας-με-unesco-851206

Με τη συνεργασία του Δήμου Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Βόλο το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO με θέμα «Πολιτισμικοί διάλογοι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εκπροσώπησης I.O.V. UNESCO κ. Χρ. Τεντζεράκης και η Γενική Γραμματέας Μίκα Παππά – Σέβου, επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Ξενώνα Αθλητών, όπου εξέτασαν από κοντά το ενδεχόμενο φιλοξενίας συνέδρων στον συγκεκριμένο χώρο, το κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού και το Μεταξουργείο.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μια κοινή συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας με στελέχη της Διεθνούς Οργάνωσης, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών και δράσεων που απαιτούνται για την επιτυχία του Συνεδρίου, ενόψει μάλιστα και της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της I.O.V. UNESCO στην Ελλάδα, σκοπός της Διεθνούς Οργάνωσης είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση ιδρυμάτων, φορέων και ανθρώπων που επιθυμούν να προωθήσουν τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO. Οι δράσεις της Ελληνικής Εκπροσώπησης επικεντρώνονται κυρίως στην έρευνα και διατήρηση της πολιτισμικής έκφρασης της χώρας μας και την παγκόσμια προβολή της.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας εξέφρασε την προθυμία της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί για την προώθηση της πολιτισμικής μας ιδιαιτερότητας ως σημαντική έκφραση του Παγκόσμιου Λαϊκού Πολιτισμού, συμβάλλοντας στη διοργάνωση του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου στην πόλη μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 100 χώρες της υφηλίου.
Επιστήμονες, καθηγητές ξένων και Ελληνικών Πανεπιστημίων, Διδάκτορες και Ερευνητές, θα καταθέσουν τις επιστημονικές τους απόψεις για ειδικά και γενικά θέματα του Λαϊκού Πολιτισμού, ενώ, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τοπικές παραδοσιακές μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου