ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται ο ακήρυκτος εμφύλιος πόλεμος

μαίνεται-ο-ακήρυκτος-εμφύλιος-πόλεμο-851206

Οι θάνατοι Ιρακινών αμάχων αυξήθηκαν εντός του Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, φθάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 1.971 θυμάτων. Παράλληλα, νέες αιματηρές επιθέσεις συγκλόνισαν το Ιράκ.
Έξι άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, όταν βόμβα έπεσε σε μικρό λεωφορείο σε εμπορική περιοχή της Βαγδάτης, η οποία έχει τις τελευταίες μέρες γίνει στόχος αρκετών βομβιστικών επιθέσεων.
Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από επίθεση με όλμους στην βόρεια περιοχή του προαστίου Αζαμίγια, που επίσης έχει γίνει στόχος επιθέσεων με όλμους εδώ και τρεις ημέρες.
Λίγο αργότερα σημειώθηκε μία ακόμα επίθεση αυτοκτονίας σε υπαίθρια αγορά της πόλης Χίλα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 35.
Εξάλλου, ένας Αμερικανός στρατιώτης πέθανε χθες, υποκύπτοντας στα τραύματά του. Ο στρατιώτης είχε τραυματιστεί προχθές σε μάχη στα δυτικά της Βαγδάτης.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στο Ιράκ αυξήθηκε τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δεν περιλαμβάνουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, 1.971 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες στο Ιράκ, έναντι 1.930 τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο αριθμός των νεκρών αμάχων ανέρχεται σε 2.914 τον Δεκέμβριο 2006, έναντι 3.462 τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου