ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέψεις του Ολλανδού πρέσβη στο Βόλο

επισκέψεις-του-ολλανδού-πρέσβη-στο-βό-851206

Τον Ολλανδό Πρέσβη στην Ελλάδα Γιοχάνες Φέρστερ, που συνοδεύονταν από τον επίτιμο πρόξενο στο Βόλο κ. Κων. Λούλη, δέχτηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα ο κ. Αλ. Βούλγαρης ενημέρωσε τον ξένο διπλωμάτη για διάφορα θέματα που αφορούν το Βόλο αλλά και για τις μεγάλες επιλογές της Αργούς και της υποψηφιότητας διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και ζήτησε τη στήριξη στους εκλέκτορες που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ψηφίσουν για την πόλη που θα διοργανώσει τους αγώνες.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πολιτιστική συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί αλλά και στις δυνατότητες συνέργειας στον τομέα του τουρισμού ώστε ο Βόλος να καταστεί πόλη προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες.

Στη Νομαρχία
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Ολλανδός Πρέσβης Γιοχάνες Φόρστερ. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και για το θέμα της ευρυζωνικότητας, «ένα ζήτημα το οποίο έχει επιλυθεί στις χώρες αυτές, αλλά στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά βήματα», σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια.
Ο νομάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ολλανδίας για την πρωτοβουλία της ΝΑΜ να απευθυνθεί στις επιχειρήσεις, στις ΜΚΟ, στα πολιτικά κόμματα και στους κοινωνικούς φορείς, ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της ευρυζωνικότητας. Ο κ. Φόρστερ προσφέρθηκε να φέρει τη νομαρχιακή αρχή σε επαφή με στελέχη και ανεξάρτητους Οργανισμούς στην Ολλανδία, ώστε να διδαχθεί από τις καλές πρακτικές τόσο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, όσο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου