ΤΟΠΙΚΑ

Ζύμωση απόψεων η ανταρσία για το άρθρο 24

ζύμωση-απόψεων-η-ανταρσία-για-το-άρθρο-2-851206

«Σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα στην ψήφο κατά συνείδηση, διαδικασία η οποία, μάλιστα, υπάγεται στο πλαίσιο μιας συνταγματικής αναθεώρησης, που αποτελεί μια εξελισσόμενη διαδικασία, είναι αυτονόητο ότι επιδιώκεται η κατάθεση και η ζύμωση των απόψεων, ώστε η τελική πρόταση να συνιστά το βέλτιστο».
Τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για τη προχθεσινή διαδικασία στην επιτροπή της Βουλής για την έγκριση της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Σε ερώτημα τι εννοεί με τη φράση του για αναζήτηση του «βέλτιστου»,ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «σε μια διαδικασία ζωντανή, μπορεί να υπάρξουν προτάσεις που θα τύχουν ευρύτερης αποδοχής».
Εξ άλλου, στο ερώτημα για την “εμπλοκή” του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ σε μια διαδικασία ψήφου κατά συνείδηση, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του Απ. Σταύρου.
Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι χθες «οι βουλευτές της ΝΔ απέδειξαν το προφανές, ότι η ψήφος κατά συνείδηση, όταν αυτό λέγεται από τα χείλη του αρχηγού του κόμματος, στη ΝΔ ισχύει. Ω της εκπλήξεως! Μπορεί σε άλλα κόμματα να μην ισχύει, στο δικό μας κόμμα ισχύει. Αυτό είναι πραγματική εσωκομματική δημοκρατία».
Στα θέματα του Συντάγματος, ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, όταν ρωτήθηκε για τη στάση ορισμένων βουλευτών της ΝΔ κατά τη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του άρθρου 24 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σημείωσε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 24 ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, περιλαμβανόταν στο πρόγραμμά της. Η ουσία είναι βέβαια, πρόσθεσε, τί θα γίνει κατά την ψηφοφορία στην ολομέλεια.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπογράμμισε ότι ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει να ψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου 24, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει ανάγκη, στους κύριους τομείς, να ζει στην πραγματικότητα και όχι να στηρίζεται στην εικονική πραγματικότητα.
Ο κ. Σουφλιάς επέκρινε και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα τους να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι και ο Στέφανος Τζουμάκας, ως υπουργός Γεωργίας, είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα παρόμοιο νομοσχέδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου