ΤΟΠΙΚΑ

Διημερίδα για την τέχνη της Μυθοπλασίας

διημερίδα-για-την-τέχνη-της-μυθοπλασί-851206

Διημερίδα με θέμα « Η Τέχνη της Μυθοπλασίας και της Δημιουργικής γραφής» διοργανώνεται στο κτήριο «Παπαστράτος», στο Πανεπιστήμιο, στο Βόλο, στις 23 και 24 Μαρτίου.
Συνδιοργανωτές της διημερίδας είναι: Τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα (Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης) του Π.Θ., το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ. και ο Π.Ο.Φ.Α.(Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, θεωρητικοί και κριτικοί της λογοτεχνίας, καθώς και εκπρόσωποι της νέας γενιάς συγγραφέων. Θα μιλήσουν οι: B.Δ. Αναγνωστόπουλος, Πλατανίτης Δημήτρης, Κώστας Ακρίβος, Λένα Διβάνη, Μάνος Κοντολέων, Φίλιππος Μανδηλαράς, Άρης Μαραγκόπουλος, Πόλυ Μηλιώρη, Σοφία Νικολαΐδου, Αλέξης Σταμάτης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα αναπτυχθεί ο προβληματισμός σχετικά με τη μυθοπλασία και τη Δημιουργική Γραφή και θα δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα «εν τέλει διδάσκεται η μυθοπλαστική τέχνη;». Να σημειωθεί ότι η Μυθοπλασία και η Δημιουργική Γραφή συμπεριλαμβάνονται σε μαθήματα που διδάσκονται στα Παιδαγωγικά Τμήματα. Υπεύθυνες διοργάνωσης είναι οι Μαρίτα Παπαρούση, Επίκουρος Καθηγήτρια Π.Θ και Τασούλα Τσιλιμένη, Επίκουρος Καθηγήτρια Π.Θ.
Η τέχνη της συγγραφής ανέκαθεν αποτελούσε, τόσο για τον τακτικό όσο και για τον ευκαιριακό αναγνώστη, ένα ζήτημα ελκυστικό, περιβαλλόμενο από μυστήριο και γοητεία. Ο αναγνώστης προσπαθούσε να ρίξει κλεφτές ματιές στο εργαστήριο του συγγραφέα και πολύ θα ήθελε, αν του δινόταν η ευκαιρία, να έπιανε θέση σε μια γωνίτσα της…(συγγραφικής) κουζίνας του. Το διαχρονικό αυτό ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει περάσει σε άλλη σφαίρα, καθώς διαπιστώνεται ότι τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά διοργανώνονται εργαστήρια συγγραφής από ειδικούς [θεωρητικούς, φορείς (ΕΚΕΒΙ), εκδοτικούς οίκους]. Παράλληλα πυκνώνουν και οι σχετικές εκδόσεις. Εκτός από τις θεωρητικές τοποθετήσεις και το στρογγυλό τραπέζι, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα Εργαστήρια που αφορούν την τέχνη της συγγραφής, την τέχνη της ανάγνωσης, την δημιουργική Γραφή για μελλοντικούς αναγνώστες και την δημιουργική γραφή στην εκπαίδευση. Η Διημερίδα απευθύνεται σε αναγνώστες, σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της μυθοπλασίας (αρχάριους και προχωρημένους), σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εντάξουν τη Δημιουργική Γραφή στην εκπαίδευση, ως εργαλείο μάθησης, σε φοιτητές κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στις «Εκδηλώσεις», στη διεύθυνση: www.uth.gr. Για εγγραφές είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων τα τηλέφωνα: 24210 74876 & 24210 74671 (κιν. 6972713201, 6947932694), καθώς και στο e-mail: [email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου