ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Ικανοποιούνται αιτήματα των αναπήρων

γ-σούρλας-ικανοποιούνται-αιτήματα-τω-851206

Στο γραφείο του στη Βουλή δέχθηκε ο κ. Σούρλας το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της.
Ο κ. Σούρλας επ’ ευκαιρία της συνάντησης αυτής επανέλαβε για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς τους αναπήρους και τα θύματα πολέμου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν προς την πατρίδα, με την διαβεβαίωση ότι θα είναι, όπως πάντα, συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους.
Παράλληλα τους ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στην αριθμ. 2/3-1-07 αναφορά της Ένωσης Αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Μαγνησίας την οποία ο ίδιος είχε καταθέσει στη Βουλή, ικανοποίησε βασικό αίτημα των αναπήρων με διάταξη που συμπεριέλαβε στο Νόμο 3513/5-12-06 «τροποποίηση και συμπλήρωση της συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας του δημοσίου και άλλες διατάξεις» βάσει της οποίας η σύνταξη των θυμάτων πολέμου οπλίτη με ποσοστό αναπηρίας 40% αντί του 35% που ισχύει σήμερα και αυξάνεται από 370,30 ευρώ στο ποσό των 423,20 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι κατ’ επέκταση αυξάνεται στο ίδιο ποσό και το κατώτατο όριο της πολεμικής σύνταξης (συντάξεις αναπήρων οπλιτών, αντιστασιακών, εμφυλίου πολέμου, αμάχου πληθυσμού), καθώς και αυτό των στρατιωτικών συντάξεων αναπήρων ειρηνικής περιόδου.
Οι εκπρόσωποι των αναπήρων και θυμάτων πολέμου υπέβαλαν και νέο υπόμνημα για συγκεκριμένα αιτήματα το οποίο ο κ. Σούρλας με αναφορά του κατέθεσε στη Βουλή για τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου